Kizuhant és súlyosan megsérült egy férfi a Balaton Soundon, miután kiesett az óriáskerékből. A szervezők szerint a szerkezet biztonságosan működik.

Kizuhant az óriáskerékből

Kizuhant az óriáskerékből és súlyosan megsérült egy fiatal férfi a Balaton Soundon. A férfi súlyos belső illetve külső sérüléseket szenvedett, a helyszíni ellátás után azonnal kórházba, a sürgősségi osztályra szállították – mondta az ATV-nek Győrfi Pál.  A Balatonkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Átmászott a keskeny résen

A szervezők azt mondták, hogy a szemtanúk beszámolója szerint a balesetet szenvedő fiatalember a fesztivál területén működő óriáskerék egyik gondolájába egyedül szállt be, majd menet közben a magas védőkorlát feletti keskeny résen átmászott és onnan esett le.

Nem tudták megakadályozni a balesetet

Hangsúlyozták, hogy a férfi cselekedetére semmi előzetes jel nem utalt, a történtek pillanatok alatt zajlottak le, esély sem volt a baleset megakadályozására.

Biztonságos volt a kerék

A szervezők azt mondták, az óriáskerék, amelyet egy önálló mutatványos szolgáltató cég üzemeltet, érvényes tanúsítvánnyal rendelkezik, biztonsági ajtajai az ellenőrzés szerint megfelelően záródtak.

Figyelmeztetnek a veszélyre

Az óriáskerék bejáratánál és minden egyes kabinban többnyelvű felirat figyelmezteti a felhasználókat a szerkezet rendeltetésszerű használatára. A szolgáltató cég történetében – elmondásuk szerint – hasonló eset még sosem történt.

A legnagyobb elektronikus fesztivál

A Balaton Sound Európa egyik legnagyobb szabadtéri elektronikus zenei fesztiválja. A rendezvényre 2007 óta minden év júliusában kerül sor Zamárdi városában, a Balaton déli oldalán, közvetlenül a vízparton.

A Sziget Fesztivál Iroda szervezi

Eredetileg csütörtöktől kezdődően négy egymást követő napon tartott, később szerdától kezdve, öt napon keresztül zajlott a fesztivál. A fesztivált a Sziget Fesztivál produkciós irodája szervezi. Létrejöttében az EFOTT fesztivál játszott kulcsszerepet, melyet 2006-ban Zamárdiban rendeztek meg, és melynek helyszíne adta az alapötletet a szervezőknek.

Csúcsokat döntöget

A 2012-es fesztivál 2013 elején elnyerte a rangos European Festivals Award kitüntetést a legjobb közepes méretű fesztivál kategóriában.  2016-ban 157 000-en látogattak el a rendezvényre, 2018-ban, 165 000-en, 2019-ben pedig már 172 000-en. Mindhárom eset rekorddöntést jelentett. A Balatonkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció