A vasárnapig tartó tihanyi Levendula Hetek még sok programot tartogat, lesz orgonakoncert és Fogathajtó verseny is. A Keszthelyfest három napon át kínál színes programot, Gyenesdiáson a keszegfesztivál nem csak halételekkel vár. Balatonberényben a Mesefesztiválon, Felsőörsön a Pocca Pikniken fergeteges zenei- és gasztroélményekben tobzódhatunk. Pénteken Kowalsky meg a Vega, szombaton ÁKOS lép fel a Plázs Siófokon. Aszófőn teás-virágos vacsoraest, Folly Arborétumoban Holdfénytúra, Monoszlón mozi vár a levendulásban. Köveskálon kortárs szoborkiállítást, Füreden Pályi Zsófia balatoni fotóit láthatjuk.

Levendula Hetek Tihanyban vasárnapig

A Tihanyi Bencés Apátságban péntek délután és szombaton két alkalommal majorsági sétán vehetünk részt. Szombat este a az apátsági templomban Bednarik Anasztázia orgonaművész koncertjére kerül sor.

Séta az apátsági majorságban

Záróakkord: fogathajtó verseny Tihanyban

A megszokott Fogathajtó versennyel zárják a Levendula Heteket a Belső-tó partján. A nemrég eltávozott Csuti István emlékének szentelve és előtte tisztelegve kerül megrendezésre július 3-án, vasárnap a CSUTI ISTVÁN KETTESFOGATHAJTÓ EMLÉKVERSENY! Idén is nagyon látványos eseményre várják az érdeklődőket szép lovakkal, izgalmas versennyel.

A Belső-tó partján

Pénteken Kowalsky meg a Vega, szombaton ÁKOS a Plázs Siófokon

Pénteken este Kowalsky meg a Vega ad koncertet Siófokon, a Plázs színpadán, vendég a Brass Band. Kapunyitás 19 órakor. Szombaton este az ÁKOS turné állomása lesz a siófoki Plázs!

Az ÁKOS Turné Siófokon

Keszthelyfest három napon át

A hagyományosan július elején megrendezésre kerülő KeszthelyFest a keszthelyi nyár legkiemelkedőbb programsorozata sok zenével és finom borokkal! Családi programok, gasztrosétány, igazi vásári forgatag vár mindenkit Keszthelyre. Szombaton fellép a Kaukázus és a Sugarloaf is.

Gyerekeknek Keszthelyen

Gyerekeknek Fanyűvő játékpark, Ribizli bohóc, Apacuka zenekar és sok-sok élmény!

Zene, bor, nyár, Keszthely

Eszegess keszeget Gyenesen

Szeretettel várnak mindenkit Gyenesdiáson egy családbarát, zenés gasztrofesztiválra, tradicionális halászléfőző versennyel, fókuszban a sült keszeggel! A keszegsütés mellett lesz halászléfőzés, Varázshangok játszóház, vásári komédia, zene és jókedv két napon át.

Gyenesdiás Keszegfesztivál

Pocca Piknik Felsőörsön

Felsőörs festői külterületén a Pocca dűlőben másodszor kerül megrendezésre a Pocca Piknik. Népszerű blues, rockabilly és dixieland fellépők adják a ritmust a bódító levendulaillattal övezett tágas területen, melyhez kiváló gasztronómiai szolgáltatók és finom borok, hűsítők nyújtanak teljes élvezetet.

Jumping Matt and his Combo, Rippel Brothers, Alma együttes is fellép

Holdfénytúra a Folly Arborétumban

Láttad már éjszaka a Follyt? Az arborétum ilyenkor is él, a csillagok az égen kihagyhatatlan látványt nyújtanak. Az elmúlt évek népszerű holdfénytúráit újra szombaton esténként a Follyban.

Pokrócmozi Monoszlón

Hölgyek levendulában

A csodás Magyar Provence Levendulabirtokon pokrócon, széken, a levendulák közt a fűben heveredve élvezheted a szabadtéri mozit, ez alaklommal a Hölgyek levendulában kerül a vászonra.

Teák, szirmok, ételek vacsora est a Nagyi Kertje Teaházban Aszófőn

A FŐZZÜNK TEÁVAL ötlete kíváncsivá tett, vajon, hogyan is lehet egy teát ételek elkészítésére is használni. Valami újat nyújtani Vendégeinknek, akik szívesen fogadják egy ünnepi asztal gondolatát, ahol a tea és az ehető virág a főszereplő. Átélhetjük ezt az élményt, amikor a TEAZSELÉ romantikus ölelése körbefonja a NYÁRI KERT virágait, örömöt adva alkotónak és ízlelőnek egyaránt. Egy különleges vacsorára várjuk Vendégeinket pénteken 18 órakor, Aszófőn a Nagyi Kertje Teaház teraszán – invitál az est háziasszonya, a NAGYI, Hortobágyi Ági

Az ehető virágokról Halmos Monika mesél

Mesefesztivál Balatonberényben

Kortárs szobrok a Káli Art Parkban Köveskálon

A Balaton-felvidék térsége nyitott és befogadó a kortárs képzőművészet iránt, melyet számtalan projekt és kezdeményezés bizonyított már eddig is. Azonban a kortárs szobrászat megjelenése mostanáig váratott magára, éppen ezért 2021-től – a Káli Art Inn szálloda területén, különállóan kialakított parkban – kortárs szobrászművészek számára nyújtanak lehetőséget a bemutatkozásra. Pályázat keretében választják ki azokat az alkotásokat, melyeket egy éven át lehet megtekinteni. A kiállítást a szállóvendégeken kívül, a nagyközönséget is látogathatja, minden nap 10-18 óra között.

Balaton, a magyar tenger Füreden a Gyetvai Villában

Pályi Zsófia a „Balaton, a magyar tenger” című fotóanyaga bejárta már a nemzetközi sajtót, szerepelt a CNN oldalán is, és az amerikai National Geographic magazin nyitó képriportként mutatta be hét oldalon át 2021 nyarán, amit közel harminc ország helyi lapja vett át szerte a világon. Most a balatonfüredi Gyetvai Villában csodálhatjuk meg a képeket.

Ingyenes programajánló

A Balatonkörnyéke.hu hírportált az akkreditált magyar reklámpiaci mérés (Gemius) szerint a forgalmas időszakokban már naponta 220 ezren olvassák. A programajánlókat tehát nálunk tényleg sokan látják. Jó hírünk van! Ha neked is van programajánlatod, szervezel egy rendezvényt, az éttermed új étlappal rukkolt elő, küld el nekünk az infókat és ingyen megjelentetjük, hogy tényleg sokan tudjanak róla. Fontos és hasznos infók programszervezőknek itt!

Kiemelt kép: Facebook/T.Apatsag