Vaselszállítást kínált egy balatonfüredi férfi még februárban egy idős asszonynak. Ezt megengedték neki, de a munka helyett késsel támadt a házigazdára. Az idős asszonyt lánya mentette meg.

Vizet is kért

Az alkalmi vasgyűjtőnek az idős asszony megengedte, hogy a maradék vasat elvigye a háztól. Az elkövető körülnézett az udvaron, majd az asszonytól egy pohár vizet kért, amit a bejárati ajtóban megkapott – írja a rendőrség honlapja.

Hátba szúrta

A sértett ezt követően megpróbálta a bejárati ajtót becsukni, azonban a férfi megfordult és befelé kezdte nyomni az ajtót, valamint a zsebéből előrántott egy konyhakést. A tettes a késsel több alkalommal hátba szúrta a nőt, aki ekkor már térdre rogyott és segítségért kezdett kiabálni.

A lánya mentette meg

A segélyhívásra megérkezett a sértett lánya, akit szintén több alkalommal a hátán megszúrt a férfi, majd a helyszínről távozott. A kiérkező rendőrök rövid időn belül elfogták, majd előállították.

Letartóztatásban marad

Súlyos testi sértés gyanújával hallgatták ki és őrizetbe vétele mellett kezdeményezték előzetes letartóztatását, amelyet a Veszprémi Járásbíróság az ügyészség indítványára elrendelt.

Budapesten is volt egy késes támadás

Járókelők segítségével még a helyszínen elfogták a rendőrök azt a férfit, aki egy XVI. kerületi csemegeüzletet rabolt ki szerda délután, késsel fenyegetve az eladót.

Elesett a menekülésnél

A 21 éves férfi, miután megszerezte az üzlet bevételét és egy mobiltelefont, a boltból kilépve menekülése közben elesett, a járókelők pedig visszatartották, és átadták a kiérkező rendőröknek.

Megpróbálta újra

A rablásban az eladó nem sérült meg. Hozzátették: a férfinél a rendőrök megtalálták az elkövetéshez használt kést, melyet lefoglaltak. Az ellopott pénzt és mobiltelefont visszaadták a sértettnek. A fiatalember napra pontosan fél éve is ugyanígy, késsel rabolta ki ugyanezt a csemegeüzletet.

De honnan volt a pisztoly?

A veszprémi rendőrök még márciusban az egyik lakótelepén ellenőriztek egy autót. A gépkocsi átvizsgálása során a bal első ajtó tárolórekeszében egy forgótáras pisztolyt találtak, amelyhez a sofőr engedéllyel nem rendelkezett.  A férfit lőfegyverrel visszaélés bűntett megalapozott gyanúja miatt kihallgatták ki.