Kiskorú veszélyeztetésével és könnyű testi sértéssel vádolja a Veszprémi Járási Ügyészség azt a tanítónőt, aki a durva fegyelmezési módszereivel veszélyeztette a rábízott gyerekek testi, erkölcsi és értelmi fejlődését. A tanítónő olyan súlyosan bántalmazott több tanulót is, hogy azon súlyos sérüléseket szenvedtek.

Szigorúságáról volt híres

A tanítónő 2013 óta tanított egy Veszprém megyei általános iskolában, ahol ismert volt túlzott szigorúságáról és fegyelmezési módszereiről – írja a Kékvillogó.hu.

Durva módszerei voltak

A tanító visszatérően durva, megalázó és trágár kifejezéseket használt, ha pedig a gyerekek nem értették a tananyagot, volt, hogy felrúgta az iskolatáskáikat, vagy földhöz vágta a füzeteiket.

Fizikailag bántalmazta a tanulókat

Egy testvérpár is a nevelése alá került: a fiú 2017-ben nyolcévesen, húga 2019-ben, hétévesen lett a tanítványa. A tanítónő mindkettőjükkel szemben hasonlóan durva módszereket alkalmazott, amikor pedig nem tetszett neki a gyerekek viselkedése, fizikailag is bántalmazta őket.

Sérülést okozott a tanulónak

A rábízott kisfiút egyszer úgy megütötte, hogy az lefejelte a padot, és vérezni kezdett a szája. A tanítónő kiküldte a mosdóba, hogy lemossa az arcát, majd elküldte testnevelésórára.

Büntetésből elvette a tízóraiját

A kisfiú testvérét rendszeresen megalázta, becsmérlő kijelentéseket tett a kislány értelmi képességeire. Olyan is előfordult, hogy büntetésből elvette a tízóraiját, vagy egy rossz feladatmegoldás miatt szinte az összes lapot kitépte a füzetéből.

Megütötte a gyereket

Egy alkalommal tenyérrel úgy homlokon ütötte a padban ülő gyermeket, hogy az hátraesett, és a mögötte lévő asztalba verte a fejét.

Másik iskolába iratták a gyerekeket

A kisfiú sokáig nem mert szólni a nevelőszüleinek, csak akkor számolt be a vele történtekről, amikor megtudta, hogy húgával is kegyetlenül bánik a tanítója. A gyerekeket ezt követően azonnal másik iskolába íratták.

Felfüggesztetett kért az ügyészség

Az ügyészség felfüggesztett szabadságvesztés kiszabását javasolta, és indítványozta, hogy a bíróság tiltsa el a tanítónőt minden olyan foglalkozástól, amelynek során tizennyolc év alatti személyek nevelését, felügyeletét végezné.

Miért nem tettek semmit?

Az ügyészség közleménye arról nem tesz említést, hogy az iskola igazgatója miért nem tett semmit az ügyben. Arról sem írnak, hogy miért tűrték hosszú éveken keresztül, hogy egy ilyen pedagógus gyermekek közelébe legyen és miért nem lépett fel egyetlen szülő sem a tanítónővel szemben.  A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: illusztráció