Elkeveredett a Miskolcról Fonyódra tartó Ezüstpart expressz Érdnél kedd délelőtt. Senki sem vette észre, hogy rossz vágányra került és teljesen más irányba indult tovább. Százhalombattánál végül a MÁV egyik munkatársa kiszúrta a nem odavaló vonatot és szólt, hogy valami nem stimmel.

Eltévedt expresszvonat

Egyszer csak megérkezett egy vonat a százhalombattai állomásra, a váltókezelő és az állomásfőnök csak néztek, hogy ez micsoda, hogyan kerül ide, hiszen nincs benne a menetrendben. A meglepetés nagy volt, hiszen egy utasokkal teli expresszvonatról volt szó, kiderült eltévedt a szerelvény. A Balatonkörnyéke.hu legfrissebb híreit és az aktuális viharjelzést ide kattintva éred el.

Érdnél valaki benézte

Egy vonat nem szokott csak úgy magától eltévedni, hiszen csak arra tud menni, amerre sínek vannak. A Százhalombattánál megállított, eltévedt expresszről is kiderült, hogy Érdnél valaki nagyon nem figyelt és nem a Balatonra tartó vágányokra irányította a szerelvényt.

Balaton helyett, Pécs felé ment

Az Iho.hu beszámolója szerint a Miskolcról Fonyódra tartó 15607-es Ezüstpart expressz valahogy rossz pályára keveredett, és Érdnél a Balaton helyett délnek, Pécs felé kanyarodott. Az eset kedd délelőtt történt. A lap szerint Érd után Tárnok felé kellett volna a vonatnak továbbhaladnia, de a 40a számú vonalon ment tovább egész Százhalombattáig.

Kerülővel ment a Balatonra

Százhalombattán megállították a MÁV munkatársai, majd némi tanakodás után továbbirányították: Pusztaszabolcs és Börgönd érintésével jutott el Székesfehérvárra, ahol újra a 30-as, azaz balatoni vonalon folytathatta útját.

Dízel húzta az elektromos vonatot

Hogy a helyzet még bonyolultabb legyen, Fehérvárig nem villamosított vonal vezet, így a Mol Dunai Finomítójától kölcsönzött dízelmozdony húzta el a szerelvényt a fejéri megyeszékhelyig.

Rossz helyre irányították

A szakportál nem hivatalos információi szerint az okozhatta a zavart, hogy a fürdővonat a Százhalombatta felé közlekedő személyvonat elé került valahogy, az irányítás viszont nem változtatott a vágányutakon. Valaki tehát rossz vágányra küldte a balatoni expresszt.

Eltévedt vonat Budapesten is

Nem ez az első eset, hogy emberi mulasztás miatt rossz irányba küldenek tovább egy vonatot. 2020-ban eltévedt egy vonat Budapesten, az utasok sem tudták, mi történik. A Nyugati helyett Rákosrendezőn állt meg a személyvonat, két járatot cserélhettek össze a forgalomirányítók.

Korábban egy InterCity tévedt el

2016-ban a Szombathelyről Budapest irányába közlekedő Alpokalja InterCity nem érkezett meg a várt időre a megállóba. A vonat Porpácon valami miatt rossz irányba kanyarodott és Sárváron kötött ki. A kitérő miatt a járat 70 perces késéssel érkezett Budapestre. A GYSEV Zrt. azonnali kártérítést ajánlott fel a pórul járt utasoknak. A Balatonkörnyéke.hu legfrissebb híreit és az aktuális viharjelzést ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció