A pünkösdi hosszú hétvégén rengetegen indultak a wellness-szállodák felé, sokan már pénteken megérkeztek a szálláshelyükre, hogy minél több időt tölthessenek a kikapcsolódással. Főként családok foglaltak vendégéjszakákat, és a legtöbben csak hétfőn utaznak el.

Hétfőig maradnak

A legtöbb vendég hétfőig foglalt szállást, de persze csak azok, akiknek van védettségi kártyájuk, erről beszélt Rádóczy Andrea, a balatonfüredi Hotel Silverine Lake Resort tulajdonosa, ügyvezető igazgatója és Böjte Éva, a sümegi Hotel Kapitány igazgatója – írja a Veol.

Sokan utaztak Füredre

Hatalmas az érdeklődés

„Telt ház lehetne, akkora az érdeklődés a pünkösdi hétvégére, de 90 százaléknál megállítjuk a foglalásokat az egészségügyi biztonság érdekében” – mondta Rádóczy Andrea, aki ehhez azt is hozzátette, hogy a wellnesshotel leginkább a magyar családok körében a legnépszerűbb. A BalatonKörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Hosszú napokra foglalnak

Az ügyvezető igazgató azt is elárulta, hogy már most nagyon sokan foglalnak szállást a nyárra, sőt sokan hosszabb tartózkodást is terveznek. A korábbi években ugyanis szerinte két-három éjszakára foglaltak a vendégek, de most gyakoriak az egy hétnél hosszabb foglalások is.

Figyelnek a biztonságra

A koronavírus-járvány szempontjából a balatonfüredi hotelben folyamatosan fertőtlenítenek és a személyzet továbbra is maszkban végzi a munkát. Hasonló a helyzet a sümegi Hotel Kapitányban is, ahol Böjte Éva szállodaigazgató szerint csaknem telt ház lesz a 160 szobás hotelben, ahová szintén főleg magyar családok érkeznek. A sümegi szállodában szintén betartják az óvintézkedéseket, és mindenkitől el is kérik a védettségi igazolványt.

Nagyon várták az újranyitást

A vendégek arról beszéltek a személyzetnek, hogy már nagyon várták a nyitást, sokan a szilveszteri foglalásaikat tették át a pünkösdi hosszú hétvégére. A foglalók közül szinte mindenki megérkezett pénteken, és milyen jól tették, mert a sümegi hotelben sok családi programmal és megújult lovagi tornával is készültek. 

Immunis a személyzet

A sümegi szálloda képes volt a járvány ideje alatt megtartani a személyzetét, és a dolgozók közül már mindenki meg is kapta mindkét oltását. A medencéket megtöltötték termálvízzel, amit saját kútból nyernek. A kellemes víz az úszás mellett kedvezően hat az egészségre, így gyulladáscsökkentő, ízületvédő hatása is van.

Nem kell maszk

Azok közül a vendégek közül, akik már megkapták az oltásokat, illetve már átestek a fertőzésen és van védettségi kártyájuk, maszk nélkül vehetik igénybe a szálloda különböző szolgáltatásait. Ezt csakugyan megtehetik a 18 év alattiak is, akiknek még nincs igazolványuk, de szüleikkel együtt tartózkodnak a hotelben. A távolságtartásra szintén odafigyelnek a balatoni szálláshelyeken.

Lehet fizetni Szép kártyával is

A balatoni szállodákban elfogadják a Szép kártyát is, ami pedig még ennél is örvendetesebb, hogy a kártya egyes alszámláit év végéig össze lehet vonni, így lehet fizetni vele például szállásért és masszázsért is. A BalatonKörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Szálloda – Forrás: BudaPestkörnyéke