Kerekesszékbe kényszerült az a 16 éves fiú, aki még a nyáron zuhant ki az óriáskerékből a Balaton Soundon. Áron hosszú ideig volt kórházban, most már otthon gyógyul. Egy első emeleti lakásban él az édesanyjával és ahhoz, hogy el tudja hagyni a lakást, egy székliftre van szüksége. Adománygyűjtés indult.

Kiesett az óriáskerékből

Amint arról korábban beszámoltunk, júliusban, a Balaton Soundon, kizuhant egy 16 éves férfi az óriáskerékből, aki súlyos belső, illetve külső sérüléseket szenvedett. A helyszíni ellátás után azonnal kórházba, a sürgősségi osztályra szállították. A Balatonkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Átmászott a keskeny résen

A baleset után a szervezők azt mondták, hogy a szemtanúk beszámolója szerint a balesetet szenvedő fiatalember a fesztivál területén működő óriáskerék egyik gondolájába egyedül szállt be, majd menet közben a magas védőkorlát feletti keskeny résen átmászott és onnan esett le.

Én voltam

“Sziasztok, Antal Áron vagyok és biztos sokan hallottatok arról, hogy a Balaton Soundon kizuhant az óriáskerékből. Ez úgy történt, hogy én voltam sajnos” – Áron még júliusban töltött fel egy videót a YouTube-ra.

Intenzíven kezelték

A fiú a másfél perces videójában elmondta, hogy 15-20 métert zuhant, és hogy az esését egy fa tompította. A fesztiválról a kaposvári kórházba vitték, ahol gerincműtéten esett át. Ezután intenzív osztályon is kezelték.

Gyűjtést szerveztek neki

„Kaptam kezeléseket, mindenfélét, amit tudtak. Semmi problémám nem volt velük, minden jó volt. Egy hete most már kórházban vagyok” – fogalmazott akkor a fiatal, akinek megsegítésére most egy gyűjtés szerveztek a GoGetFunding oldalon.

Otthon van

Áron a kórházi kezelése óta már otthon van, de csak kerekesszékkel tud csak közlekedni. Kiderült, a vízilabdázó fiú az anyukájával egy első emeleti lakásban él, egy olyan házban, ahol nincs lift.

16 lépcsőt kell mennie

„Ez 16 lépcsőt jelent, amin fel- és le kell tudnia majd menni, amennyire csak lehet, egyedül, hogy az önállósága és a méltósága megmaradjon, 16 évesen ne egy lakásban teljen el az élete nagyobbik része” – írták az adománygyűjtő oldalon.

Székliftre gyűjtenek

„Azt zárójelben teszem hozzá, hogy ne a nála jóval könnyebb anyukájának kelljen, még ha Áron hathatós segítségével is, fel- és levarázsolni a széket vele. Csináltatni kell egy székliftet, aminek az ára 2,7 és 7 millió forint között van, ehhez kérünk és köszönünk meg minden segítséget.” A Balatonkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Áront ezt a videót töltötte fel az internetre

Kiemelt kép: illusztráció