A legnagyobb hazai netes szállásfoglalási oldal adatai szerint a koronavírus ellenére is sikeres lesz ebben az évben a legnagyobb hazai állóvíz és környéke.

Szállás.hu utazási portál a legfrissebb adatait közölte az MTI-vel. A cég adataiból világosan látható, hogy Idén nyáron a Balatonra igyekszik szinte mindenki.

A főszezonban a belföldi foglalások 34 százaléka koncentrál a magyar tengerre, ez közel 12 százalékpontos növekedést jelent az előző évhez képest.

A közleményben a cég külön kiemeli, hogy az augusztus huszadikai hétvége szó szerint telt házas lesz a Balatonon.

Szigetvári József, az online cég vezetője arról is beszélt, hogy több partnerük visszajelzése alapján 70–90 százalékos a foglaltság júliusban és augusztusban.

Az aktív foglalások száma hat százalékkal, az egy főre jutó átlagos foglalási érték éjszakánként négy százalékkal emelkedett a tavalyi évhez viszonyítva. Egyértelműen a legnépszerűbb települések: Siófok, Balatonfüred, illetve Hévíz, majd Balatonlelle, Keszthely és Zamárdi.

Ezen felül kedvelt még Balatonboglár, Balatonföldvár, Fonyód és Tihany is. Érdekesség, hogy a települések közül a balatonszéplaki apartmanok átlagára a legmagasabb, személyenként és éjszakánként 10 281 forint.

A Balaton mellett a Velencei-tó és a Tisza-tó és környéke is nagyon népszerű, idén már több foglalás érkezett ezekre a helyekre is, mint tavaly ilyenkor.

Kiemelt kép: Balaton – Forrás: balatonkörnyéke.hu