Tíz autót tarolt le hat helyszínen fél nap alatt Tapolcán és könyékén az ittas, K. Zoltán. Az akció végén három zsarunak kellett őt leteperni, ugyanis kiderült: súlyos mentális gondokkal is küzd.

Ámokfutó a benzinkúton

Elképesztő felvétel került fel az internetre, amelyen az látszik, hogy egy fehér furgonban ülő sofőr először a rendőrökre húzza a kormányt a tapolcai benzinkútnál, majd pedig egy frissen vásárolt, álló Opelnek rontott padlógázzal. A videót cikkünk végén tudod megnézni. A BalatonKörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Vadászott az emberekre

Azóta kiderült, hogy a részeg férfinek aznap délelőtt már bevonták a jogosítványát, de délután egy kisteherautóba ülve tovább folytatta az ámokfutást, amely során valósággal vadászott az emberekre: nem kímélt sem autóst, sem gyalogost, sem rendőrt, még gyerekekre is ráhúzta a kormányt.

Egy villanyórával kezdte

A férfi szombaton kezdett bele a több napig tartó őrületbe, akkor szerencsére még csak egy villanyóra látta kárát a száguldozásnak. 

Árokba lökött egy autót

Húsvét hétfőn azonban már több őrültséget csinált. Először egy őt előző kocsiba hajtott szándékosan a Tapolca közeli Köveskál és Gyulakeszi között, és árokba lökte a sofőrrel együtt. Hamar kiderült, hogy nem csak az esze ment el, de részeg is, így jogosítványát azonnal bevonták.

9 autót rongált meg

Aznap délután folytatta az őrületet. Továbbra is ittas volt, ekkor átült egy furgonba, és még az eddigieknél is durvább tombolásba kezdett Tapolcától Monostorapátiig, és vissza: útközben több jelzőtáblának nekirontott, kilenc autót megrongált, és szándékosan neki akart hajtani még több szembejövő autósnak és gyalogosnak is.

Szándékosan ment neki az autóknak

„Monostorapátinál jött velem szemben, alig tudtam elrántani a kormányt. Utolsó pillanatban rántotta csak vissza. Nem én voltam az egyetlen, akivel ezt csinálta” – mesélte a Borsnak az egyik arra autózó férfi.

Gyerekeket is vegzált

Majd egy gyerekeivel sétáló apára is ráhúzta a kormányt. „Azonnal elrántottam a gyerekeket, amikor láttam, hogy felénk sodródik a járdán. Mielőtt elért volna, visszarántotta a kocsit, és elporzott. Később hallottam, hogy több gyalogos is így járt aznap miatta” – mondta egy másik férfi.

Rendőrök közé hajtott

Ezután Tapolcára ment és ott is folytatta az ámokfutását. Először az úton helyszínelő rendőrök közé hajtott, majd nyíl egyenesen egy álló Opelbe rohant frontálisan. A kocsiban egy fiatal férfi és 14 éves öccse ültek.

Totálkáros lett az autó

„Álltunk a kocsival egy helyben, aztán szemből elképesztő gyorsan belénk jött. Nem szálltunk ki azonnal, mert az öcsémet kérdezgettem, hogy jól van-e. Mikor meggyőződtem róla, hogy nem sérült meg, kipattantunk az autóból  ” – mondta egy fiatal sofőr, aki egy hónapja vásárolta az autóját, amely totálkárosra tört.

3 rendőr teperte le

Az ámokfutó Zoltán ezután sem nyugodott, a kocsiból kiszállva hisztériázni kezdett, míg végül három zsarunak kellett őt leteperni. A férfi ismerősei szerint nem várható volt, hogy őrültséget csinál.

Alkohol és gyógyszerproblémákkal küzd

„Súlyos alkohol problémával és mentális gondokkal küzd évek óta, a korábbi munkahelyéről is az alkohol miatt rúgták ki. Korábban pedig még egy traktort is ellopott. Zoltán gyógyszereket is szed” – mondta a furgonos egy ismerőse.

Indítványozták a letartóztatását

Zoltán ellen közúti veszélyeztetés bűntett és cserbenhagyás vétség elkövetése miatt folyik eljárás a Tapolcai Rendőrkapitányságon, később pedig indítványozták a letartóztatását is. A BalatonKörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Itt a videó a férfi ámokfutásáról

Kiemelt kép: ezt a furgont vezette a férfi – Forrás: police.hu