A balatoni bringakör fejlesztésének köszönhetően megújult a siófoki Baross híd, és ünnepélyesen meg is nyitották a hidat a forgalom előtt hétfőn. Az 1983-ban épült hidat most először újították fel a mintegy 40 év alatt, a beruházó a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt., míg a kivitelező a Swietelsky Magyarország Kft. volt. A projekt nettó 233 millió forint valósult meg.

Megújult a Balatoni Bringakör

Az átadón elhangzott, hogy a jelenleg zajló fejlesztések által az egyik legszebb és legbiztonságosabb kerékpáros út valósulhat meg a Balatonnál. A kerékpárosok eddig az autókkal együtt tudtak átkelni a hídon, a gyalogosok pedig egy elválasztott 2,7 m széles járdán – írja a magyarepitok.hu.

Kerékpársáv a hídon

A híd szélességének az újraosztásával kétoldali és irányhelyes kerékpársávot alakítottak ki. A fejlesztéssel a bringások a híd két szélén haladhatnak 1,25 – 1,25 m széles emelt kerékpársávon. A BalatonKörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Akadálymentesített sáv a gyalogosoknak

A gyalogosok  a híd Balaton felőli oldalán egy akadálymentesített, 2,2 m széles járdán haladhatnak végig. A lépcsőket is felújították, a híd előtt az északnyugati oldalon közel 80 m hosszban, a híd után az északkeleti oldalon több mint 40 m hosszban.

Kiépült a szalagkorlát

A 145 méter hosszú hídon az acéltartóelemek korrózióvédelme és a híd szigetelése elkészült, kiépült a szalagkorlát és az aszfalt kopóréteg. Jelenleg még zajlanak egyéb forgalomtechnikai munkák, de a burkolati jelek felfestése és a közúti jelzőtáblák kihelyezése is részlegesen megtörtént.

Itt zajlik a hídfelújítás

Újra két irány az autósoknak

A fejlesztésnek köszönhetően az autósok a kiszélesített és felújított Baross hídon június 21-től a végleges forgalmi rendnek megfelelően, újra két irányban közlekedhetnek. A kerékpárosok a híd két oldalán lévő kerékpársávon haladhatnak, a gyalogosok pedig a Balaton felőli járdán tudnak közlekedni.

Befejezik a munkálatokat

Ezenfelül az ideiglenes forgalomkorlátozás mellett a hídfők és szárnyfalak beavatkozásokat követő javítási munkái, az alépítményi részek védőbevonatának fejlesztése, a tereprendezés és a forgalomtechnikai munkák kiépítése.

Ez is érdekelhet

Még egy hónap

A kivitelezők szerint várhatóan július 13-tól a hídon már nem lesznek forgalomkorlátozások, és megindulhat a forgalom. A BalatonKörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Siófoki Baross híd