Hat-hét évébe telt Gáspár Sándornak, amíg feldolgozta Bánsági Ildikóval való válását. A színész most őszintén beszélt arról, mennyire fájt neki, hogy 25 év után felesége úgy döntött, inkább egyedül szeretne élni. Gáspár Sándor azóta a Balatonon, Bánsági Ildikó pedig Pomázon találta meg a nyugalmat.

Bánsági Ildikó akart válni

A Kossuth- és Jászai Mari-díjas színész 1978-tól 2003-ig volt Bánsági Ildikó férje, két gyermekük született, ám hosszas hezitálás után Bánsági úgy döntött, jobb egyedül, mint együtt, ezért beadta a válókeresetet. A színész most őszintén beszélt élete egyik nagy kudarcáról, mert a volt feleségével ellentétben neki sok időbe telt megszoknia az új helyzetet.

„Elválni szégyen”

„Szentesről jövök, paternalista kultúrából. Szóval azért elválni szégyen. A vidéki embernek legalábbis, az akkori eszemmel nekem is szégyen volt, mert úgy gondoltam, hogy az én családtagjaim, anyám, apám sokkal nehezebb anyagi körülmények között, sokkal nehezebb életben ki tudtak tartani egymás mellett” – mondta Gáspár Sándor Kadarkai Endre Szavakon túl című műsorában.

Kudarcként élte meg a válást

„Hogy nekem nem sikerült, azt én kudarcként éltem meg. Hogy képtelen voltam meggyőző lenni, azt a szeretetet, amit valóban gondoltam és éreztem, megmutatni, kimutatni. Lehet, túlságosan szemérmes voltam”.

Falhoz csapta a válás

A színész azóta óvatosan szeret, hogy ha elveszít valamit, ne fájjon neki ennyire. „Annyira falhoz csapott, nem csupán a válásom, hanem ami ezzel jár… Hogy el kellett hagynom azt a családi házat, amit jórészt én is építettem. Még egyszer nem akarok ilyen lelki kiszolgáltatottságba kerülni”.

Jó viszonyban maradtak

Gáspár Sándor azt mondta, manapság már érzelmileg sokkal nyitottabb, jobban ki tudja fejezni az érzéseit. A volt feleségével a mai napig jó a viszonya, nemcsak két gyermekük miatt, így utólag úgy érzi, jót tett nekik a válás.

Két gyermekük született

Az egykori házaspárnak két gyermeke született, a zenész Gáspár Gergely, akit sokan a 2013-as X-Faktorból ismernek és Gáspár Kata, aki szülei nyomdokába lépett és színésznő lett. 

Nyaranta Alsóörsre költözik

„Miután elváltunk, kerestem egy olyan helyet, ami egy picit hasonlít a régihez. Annak idején a Pilist és a Dunát láttam, innen pedig a Balatont. Ezért esett a választásom erre az alsóörsi házra, ahova nyaranta le is költözöm” – mondta korábban Gáspár Sándor, és hozzátette: Pesten van egy belvárosi lakása, ahonnan minden közel van, a színházak és a gyermekei otthona is.

A Hármashatárhegyen éltek

Gáspár Sándornak sokáig a Hármashatárhegyen, Óbuda felett volt az otthona, azonban miután elvált feleségétől, Bánsági Ildikótól, vágyott egy helyre, ami a régire emlékezteti. Ezután Alsóörsön találta meg a nyugalmat. A nyaralóról a színész azt mondta korábban, nem csupán nosztalgikus, hanem „öntörvényű hely” is, burjánzik a balatoni őstermészet, ami megnyugtatja őt.

Feltöltődik a Balatonon

Alsőörsön a gyermekei is gyakran meglátogatják, együtt szépítik a házat, hiszen nekik is fontos, hogy legyen egy hely, ahol feltöltődhetnek. Bánsági Ildikó pedig azóta Pomázra költözött.

Kiemelt kép: Bánsági Ildikó, Gáspár Sándor – Forrás: YouTube.com