39 évvel ezelőtt az egész országot elkápráztatta Molnár Csilla a szépségével, ő volt ugyanis 1985-ben Magyarország első megválasztott szépségkirálynője, aki most 55 éves lenne. Az elmúlt évtizedekben számos legenda keringett a haláláról. A legújabb információk szerint megmenthető lett volna az élete, ha nem őt, hanem a kizárólagos reklámszerződéseket elutasító Kalmár Zitát választják meg akkor szépségkirálynőnek.

Középiskolásként lett szépségkirálynő

A magyar szépségkirálynő, 17 éves volt, amikor 1986. július 10-én a szülei otthonában halálos adag gyógyszert vett be, és az életét már nem tudták megmenteni. A Fonyódon élő Molnár Csilla 1985-ben nyerte meg a Miss Hungary szépségversenyt. A középiskolás lány a hazai megmérettetés után a Miss Európán is indult, és harmadik lett. A Balatonkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Pletykák és konfliktusok

Csilla a tanulmányait magántanulóként folytatta, de életét megnehezítették a folyamatos pletykák és konfliktusok, problémái végül eluralkodtak rajta. 1986. július 10-én a szülei fonyódi házában rövid búcsúlevelet írt, majd nagy adag gyógyszert vett be, és a kiérkező mentők már nem tudtak rajta segíteni. A tragédia miatt az 1986-os szépségversenyt a középdöntőnél leállították, és 1989-ig nem rendeztek Magyarországon hasonló versenyeket.

Felkapott helyből tragédia helyszíne lett

A végzetes napon Csilla a saját szobájában vette be édesapja gyógyszereit. „Egészen addig ez a villa, illetve a földszinten működő vendéglő a boldogság szigete volt” – mondta korábban Parrag Sándor, a Molnár-villa akkori tulajdonosa, aki azóta már eladta az épületet. A ’80-as években a környék egyik legfelkapottabb helye volt a Balaton partján lévő Muskátli vendéglő. Híres-neves művészek látogatták a helyet, a tulajdonos Molnár István és családja pedig az emeleten élt. Csilla szülei a lányuk halálát követően túladtak a villán.

Nem tudták feldolgozni lányuk halálát

A szépségkirálynő tragikus történetét mindenki ismeri a környéken, Sándor is a vásárláskor az egyik szomszédtól tudta meg, hogy mi történt a fonyódi villában. „Csilla szülei soha nem tudták feldolgozni szeretett lányuk halálát. Röviddel később elváltak, fiuk rossz útra tévedt, börtönbe került. Az édesapáról csak annyit tudtunk, hogy élete utolsó éveiben a Mátrába költözött, és már nem él” – mondta a villa korábbi tulajdonosa.

Rendezni akarta a kapcsolatát az apjával

Molnár Csilla egykori kedvese azt állította, hogy meg tudta volna akadályozni a szépségkirálynő öngyilkosságát. Futács Károly jóval idősebb volt Csillánál, valószínűleg a lány édesapja ezért sem támogatta kapcsolatukat. A férfi úgy érzi, hogy aznap, amikor a szépségkirálynő öngyilkosságot követett el, megakadályozhatta volna a tragédiát, ha felviszi magával Csillát Budapestre, a gimnazistával egyidős lánya teniszmeccsére. Csilla azonban Fonyódon maradt, mert rendezni akarta kapcsolatát az apjával, aki nem nézte jó szemmel, hogy a lánya egy nála jóval idősebb férfivel van együtt. 

El akart költözni otthonról

„Károly, nem bírom már tovább, lerendezem apámmal ma ezt az egészet. Tedd a kulcsot a küszöb alá, mert lehet, elköltözöm” – mondta Csilla a férfinek. „Örökké bánni fogom, hogy nem voltam erőszakosabb és nem vittem magammal aznap Pestre. Úgy volt, hogy velem tart a lányom teniszmeccsére. Még ma is élne, ha jön! Nem tudom elmondani, mit éreztem, amikor utánam telefonáltak a hírrel!” – mondta Futács Károly.

Családot akart alapítani

A férfi állítja, soha nem szeretett senkit úgy, mint Csilla, sem előtte, sem utána. Ezt minden későbbi barátnőjével is közölte. Károly azt mondta, szeretett volna felhagyni nőfaló életstílusával, és Csilla mellett képes lett volna megállapodni és családot alapítani. Ernyey Béla színész és a Playboy akkori fotósa is megszólalt a többszörös díjnyertes dokumentumfilmben, ami a 80-as években nagy port kavart. A Szépleányokat 1987-ben mutatták be. A színész a film elején azt mondta, hogy ő Molnár Csillát látja a legszebbnek. A film azonban teljesen más fordulatot vett a fiatal lány halála után, és a végén Ernyey már teljesen mást mondott – írja a Blikk.

Kalmár Zita vagy Molnár Csilla

“Megkérdezték, hogy én kit találok a legszebbnek és én mondtam, hogy mindenképpen a Csillát.” – mondta akkor Ernyey Béla. A dokumentumfilm végén, amikor a forgatást már beárnyékolta Molnár Csilla halála, akkor Ernyey Béla teljesen mást mondott, és állította, hogy ő nem tette volna a fonyódi kamasz fejére a koronát. “Én szerintem a Kalmár Zita messze el kellett volna, hogy vigye! Ez egy irtó érdekes dolog, ugyanis nekünk odasúgták, hogy az a lány nem lehet” – mondta Ernyei.

Bizniszen múlt minden?

Úgy tudni, hogy Kalmár Zita nem írta alá a neki felkínált kizárólagos reklámszerződést, és a fiatal lány ezért esett ki az üzletemberek piksziséből. Talán azonban az élet teljesen másképp alakult volna Molnár Csilla számára, ha a döntő napján nem őt, hanem Kalmár Zitát hozzák ki győztesnek. A Balatonkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Ha segítség kell

Ha Ön is úgy érzi, segítségre lenne szüksége, tárcsázza a krízishelyzetben lévők részére rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123-as telefonszámot, akár mobiltelefonról is!

Kiemelt kép: Molnár Csilla