Önbíráskodás bűntett kísérletének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás egy 44 éves helyi férfi ellen. Az illető késsel fenyegetőzött Balatonfüreden.

Valaki nem mond igazat

A férfi a balatonfüredi vásárcsarnokban, az ott dolgozó munkaadójánál az előző napokban elvégzett úszómedence-tisztításáért pénzt követelt. A sértett szerint a pénzt már az előző nap kifizette, nem tartozik neki, mire a férfi elővett egy zsebkést, és megfenyegette őt.

Jöttek a rendőrök

A bejelentést követően a kiérkező rendőrök a helyszín közelében elfogták az elkövetőt, majd előállították a helyi rendőrkapitányságra, ahol gyanúsítottként kihallgatták.

Az ellenőrökre akadtak ki Siófokon

A NAV két revizora augusztus 6-án délben egy siófoki vendéglátóegységet ellenőrzött, ahol az üzlet üzemeltetője, az eljárásuk miatt szidalmazni kezdte, és tettleg is bántalmazta őket.

Fogdába került

A siófoki nyomozók a feltételezett elkövetőt, egy 41 éves budapesti férfit három nappal később kihallgatták és őrizetbe vették. Később javasolták előzetes letartóztatását. A BalatonKörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Halászati őrre támadt rá

A kaposvári rendőrök gyanúsítottként hallgattak ki egy 42 éves férfit, aki bántalmazott egy halászati őrt. A hivatalos férfi a Deseda-tónál egy helyi ember halászati engedélyét akarta ellenőrizni.

Elfogták

A férfi nem volt hajlandó magát igazolni, hanem a horgászbotját a tóba dobta, szidalmazni kezdte az őrt, majd ököllel neki támadt. A rendőrök a feltételezett elkövetőt később a lakhelyén elfogták. Közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntettének megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki.