Hóeséssel és komoly mínszokkal köszönött be a tél a Balaton északi ártjára. A Bakonyban rendesen esett, míg ennyél nyugatabbra 15-20 cenis hó hullott.

Fehér lepel Veszprém megyében

Vasárnap reggel majd 5 centi hó hullott Veszprémben, a Bakonyban ennél jóval több. Több balatoni strandot is fehér lepel borit legalábbis ezt mutatják az Időkép kamerái.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. közleménye

Veszprém megyében szombaton és vasárnap délelőtt is folyamatosan havazott, így a gépeink és szakembereink is folytatják, végzik a hóeltakarítási és síkosságmentesítési munkákat, hasonlóan az elmúlt napokhoz. A Bakony egyes részein 20 centiméternél is több hó hullott, ugyanakkor a kezelésünkbe tartozó utak nagy része sónedves, jól járható.

Hófúvások is voltak

Vasárnap néhány helyen volt kisebb hófúvás, de annak a nyomait is megszüntettük már. Ma is rengetegen vannak a Bakonyban.

Hétfőn is munkában lesznek

Hétfőn is az egyik legnagyobb készültségi fokozatban végzik a szükséges hóeltakarítási és síkosságmentesítési munkákat. Az éjszakai és hajnali órákban nagyon alacsony hőmérsékletet jósolnak, amely miatt újabb síkosságmentesítési munkákat kell végeznünk.

Nyomták a sót rendesen

Az elmúlt egy napban összesen közel 730 tonna sót és 19000 liter kálcium-klorid oldatot juttattunk ki munkavégzésünk során.

Előrejelzés, hétfőn meg havazhat

Hétfőn a Dunántúlon, főként annak északi és nyugati tájain egyre több helyen havazhat. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -6 és -15 fok között alakul, az alacsonyabb értékekre a kevésbé felhős, szélcsendes, illetve hóval borított tájakon számíthatunk. A legmagasabb nappali hőmérséklet hétfőn +1 és -6 fok között várható, délnyugaton lesz enyhébb az idő.

Újabb a pályákat nyitottak meg Eplényben

A kiváló időjárásnak, a hóágyúzásnak és a töbször is hulló természetes hónak köszönhetően 80 cm a pályákon lévő hó átlag vastagsága. Ez azt jelenti, hogy akár komolyabb felmelegedés esetén is nyitva tudnak tartani – írják az eplényi pálya honlapján.

Veszprém környékén ráadául még utat is építenek

A 8-as főúton Veszprém közelében, építési munka miatt a 44-es és a 48-as km között útkorszerűsítés miatt mindkét oldalon sávlezárásra lehet számítani. Veszprém elkerülő szakaszán, az 50-es és az 51-es km között csomópontépítés miatt, a fél útpályát lezárták

Címlapfotónk: Személyvonat közlekedik Veszprém és Győr között Eplénynél a Bakonyban 2021. január 17-én. MTI/Máthé Zoltán