Közeleg az ünnepi, hosszú hétvége, amit sokan ki szeretnének használni egy kis balatoni feltöltődéssel. Már most érezhetően többen vannak a Balatonnál, de húsvétkor még nagyobb tömegekre számítanak.

Több a látogató

Amint arról a BalatonKörnyéke.hu híroldal is beszámolt, a balatoni polgármesterek többsége úgy számolt, hogy legalább annyian le fognak utazni a Balaton-partra, mint tavaly ilyenkor. Lombár Gábor, Balatonfenyves polgármestere is hasonló becsléseket fogalmazott meg, szerinte már most érezhetően többen vannak a magyar tengernél – írja a Blikk.

Többen utaztak Balatonfenyvesre

Nagyobb forgalom

A járvány miatt teljesen érthető, hogy többen vágynak a friss, tiszta levegőre és a tágas terekre, azonban a polgármester szerint a Balaton még nincs felkészülve a tömegek biztonságos fogadására. A településvezetők el is várják mindenkitől, hogy tartsák be a korlátozó intézkedéseket, de csak remélni tudják, hogy a nyaralók és a vendégek is megússzák a kikapcsolódást megbetegedés nélkül. A BalatonKörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Ekkora várható a csúcs

Lombár Gábor arról is beszélt a lapnak, hogy szerinte csütörtökön fog beindulni a hétvége: aznaptól várják, hogy többen utaznak le, míg becsléseik szerint péntekre megtelnek a balatoni települések. „Tudom, hogy ez sokaknak szabadságérzet, de kérem, hogy tartsák be az előírásokat” – fogalmazott.

Figyelni kell

Balatonfenyves polgármestere nem győzte hangsúlyozni, hogy jelen helyzetben az a legfontosabb, hogy vigyázzunk magunkra, és tartsuk be az óvintézkedéseket. Elmondta, hogy az egészségügyi ellátórendszer nagyon leterhelt, és ezzel minden utazónak számolnia kell.

Ügyelni kell a szabályokra

Lombár Gábor már korábban is arra kért minden pihenni vágyót a balatoni önkormányzatok nevében, ha teheti, a lakóhelyükön intézze el a bevásárlást, hogy ezzel is elkerüljék a helyi boltok, patikák tömöttségét. Ezenfelül mindenkit a szabályok maximális betartására kért.

Csak elvitelre

Lombár arról is besszélt, hogy a Balaton-parton természetesen lángosok, fagyik és hideg italok is várják az odaérkezőket, de a vendéglátó helyek szigorúan csak elvitelre szolgálnak ki, helyben semmit sem lehet elfogyasztani. Sőt a korlátozó intézkedések értelmében még közterületen sem lehet elfogyasztani a megvásárolt ételt.

Szigorúbb ellenőrzések

Ez a húsvét annyiban is más lesz az előző balatoni húsvétokhoz képest, hogy idén szigorúbb ellenőrzések lesznek a tóparton, a hatóságok ugyanis így szeretnék megelőzni a fertőzés kialakulását. A polgármester szerint az ellenőrzések szükségszerűek, mert a strandokon szinte biztos, hogy telt ház lesz.

Vannak, akik lent maradnak

Lombár Gábor szerint a legtöbben csak a húsvéti, hosszú hétvégére érkeznek a Balatonra, de lesznek olyanok is, akik hosszabb időre is lent maradnak a tóparton. Mint mondta, ez főként az idősebb korosztályra jellemző. A BalatonKörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Balaton – Forrás: BudaPestkörnyéke