Pénteken és szombaton is egészen meleg, nyárias idő volt a Balaton térségében, és a kellemes időt többen is arra használták, hogy fürödjenek egyet a Balaton vizében. Bár a mai időjárás semmiképp sem kedvez a fürdésnek, a tegnapi 14 fokos vízbe bemerészkedtek a legbátrabbak.

23-26 fok volt

Ugyan a mai időjárás miatt nem lehet fürdeni a tóban, a tegnapi jó időben többen is csobbantak egyet. Az Időkép szerint a Balatonnál 23–26 fokos csúcshőmérsékletet mértek, a víz hőmérséklete pedig Siófoknál 14, Balatonakalinál pedig már majdnem 17 fok volt. A BalatonKörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Siófokon 14 fokos volt a víz

Több helyen is fürödtek

A hűvös vízbe többen több helyen is bemerészkedtek, így voltak fürdőzők Csopaknál, de lehetett látni bátor embereket a Vonyarcvashegyről is. Persze a legtöbben azért a napfürdőzést választották.

Figyelmeztetést adtak ki vasárnapra

Nem mindennapi időjárás köszöntött be vasárnap, ugyanis a jóleső meleg időt zivatar, viharos szél és felhőszakadás váltotta. A rendkívüli viharok miatt a figyelmeztetéseket is kiadott az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnapra. 

Kiadták az elsőfokú jelzést

A zivatarok és a viharos szél miatt az egész országra elsőfokú figyelmeztetést adtak ki. Felhőszakadás veszélye miatt elsőfokú jelzés van érvényben Budapest, Pest, Borsod-Abaúj-Zemplén, Fejér, Heves, Komárom-Esztergom és Nógrád megyében is.

Lehűlt az ország

Egy csípős hidegfront miatt egészen rövid idő alatt leesett a hőmérséklet: több helyen 4-6, de akár 7-8 fokkal is hűvösebb lett az idő. Az Időkép szerint kora délutánra kicsivel több mint 21 fokos hőmérséklet-különbség alakult ki az ország leghidegebb és legmelegebb pontja között.

Tényleg 21 fok volt a különbség

A mérések valószínűleg nem csaltak, mivel a Nagy-Hideg-hegyen például 5 fok körül alakult a hőmérséklet, míg Hódmezővásárhelyen 27 fokot mértek. A BalatonKörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Így strandoltak Csopaknál

Többen is megmártóztak a vízben

Kiemelt kép: Első fürdőzők a Balatonnál – Forrás: Időkép