Az előző év tapasztalataiból tanulva idén már sokkal jobban felkészültek a Balaton környéki polgármesterek arra, hogy a koronavírus-járvány felerősödésével többen is le fognak utazni a Balatonra. A húsvét közeledtével az érkezők száma csak még nagyobb lehet, de a polgármesterek, a vendéglátósok és a boltosok szerint nem lesz probléma.

Készülnek a tömegek érkezésére

Ahogy azt korábban a BalatonKörnyéke.hu is megírta, a tavaly tavaszihoz hasonló tömegekre számítanak idén a Balatonon, főleg, hogy lassan itt a húsvét is. Lombár Gábor, a Balatoni Szövetség elnöke korábban az aggodalmát fejezte ki, és minden érkezőt óvatosságra intett, azonban Balassa Dániel szigligeti polgármester szerint egyelőre még nem lehet nagy tömegekről beszélni – írja a Napi.hu.

Szigligeten még nincsenek sokan

Jön a háromnapos hétvége

Balassa Dániel elmondta, hogy egyelőre nem lehet olyan nagy tömegekről beszélni, azonban arra készülnek, hogy ez a közelgő háromnapos szünettel változni fog, és több nyaralótulajdonos is ki fogja használni a hosszú hétvégét. Lesznek, akik húsvétig maradnak, de persze lesznek olyanok is, akik egész tavaszra leköltöznek. A BalatonKörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Mi lesz az ellátással?

Korábban Lombár Gábor, Balatonfenyves polgármestere attól tartott, hogy a tömegek érkezésével problémák adódhatnak az ellátásban, azonban Balassa emiatt nem aggódott, szerinte minden zavartalanul működni fog: náluk jelenleg egy bolt üzemel, a hosszú hétvégére viszont kinyit egy másik is, így lesz hol bevásárolni a településen.

Vendéglátóhelyek zárva

Balassa Dániel arról is beszélt, hogy a vendéglátóhelyek viszont zárva lesznek, sőt még elvitelre sem dolgoznak. Ugyanakkor elképzelhető, hogy az érkezők számának növekvésével ez változni fog.

Ez a helyzet Balatonmáriafürdőn

Galácz György balatonmáriafürdői polgármester azt mondta, a két helyi bolt tulajdonosai kifejezetten örülnek a nagyobb tömegek érkezésének, míg a helyeik el tudják intézni a nagybevásárlást Marcaliban vagy Keszthelyen is.

Tavaly voltak problémák

Balatonmáriafürdőn azonban nem volt olyan jó a helyzet tavaly tavasszal, ugyanis az első hullám idején még mindenkinek új volt a járványhelyzet. Mostanra viszont már sokat tanultak a nyaralók és a helyiek is, és belátták, hogy az óvintézkedéseket muszáj betartani, és azok betartásával normálisan is együtt lehet élni.

Ők nem számítanak nagy rohamra

A Mátra tetején nem tartanak az embertömegek érkezésétől, de azért ők is felkészültek, például valamennyi többletrendeléssel – mondta Varró Roland, a galyatetői 965-ös számú vegyesbolt tulajdonosa. 

Máshol bevásárolnak

Természetesen a nyaralótulajdonosok és a leutazók is felkészültebben érkeznek, hoznak magukkal ennivalót, vagy ha nem, akkor is megoldják a bevásárlást Gyöngyösön egy nagyobb szupermarketben. Varró szerint a Mátra tetejére senki sem utazik fel csak úgy felkészületlenül. A BalatonKörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Balaton – Forrás: BudaPestkörnyéke