Egy házaspár másfél évig fogvatartott egy idő asszonyt Siófok közelében, miután kiforgatta a nőt a vagyonából. A fogvatartók egy fűtetlen disznóólt biztosítottak az idős nőnek lakásul, de mint kiderült, az idős asszony, Marika néni teljesen máshogy gondolkodik az esetről, mint a vádhatóság.

Ez történt Siófokon

Korábban a Kékvillogón is írtak róla, hogy az ügyészség megvádolt egy siófoki házaspárt, amiért a páros beköltözött a 72 éves francia állampolgárságú Marianna Christie Gorischewski lakásába, az idős asszonyt pedig felújítási munkákra hivatkozva elküldték egy ingatlanba, ahol egy 6 m2-es, korábban disznóólként üzemelő bódéba zárták. Ez 2018 elején történt, ami azt jelenti, hogy az idős Marika néni legalább másfél évig élt egy lepukkant bódéban.

Megszerezték a lakását

Marika néni kálváriája nem is a fogva tartással, hanem azzal kezdődött, hogy a házaspár a 8 éves gyermeke nevére íratta a magyarul alig beszélő, francia asszony lakását. Ezt követően az idős nő másfél évig a ságvári szőlőhegyen lakott egy volt disznóólban. A fogvatartók naponta egyszer adtak enni és inni a nőnek. A rendőrök itt találtak rá Marika nénire.

Ebből a kamrából mentették ki Marika nénit a rendőrök

Megjelent az egyik fogvatartó

Épp a nő kiszabadításáról kérdezte volna a Blikk a vékony Marika nénit, amikor betoppant a lakásba a 130 kilós N. Zsolt, az ügy egyik vádlottja. A férfi indulatosan követelte, hogy menjenek ki, még az asztalt is megrángatta. Miután Marika néni megrémülve kiszaladt a konyhából, a férfi megenyhült.

Megszólalt a férfi

“Öt éve, hogy Marika mama és a feleségem a parkban találkoztak és összebarátkoztak” – mesélte a lapnak a férfi, aki hozzátette, hogy Marika néni ajánlotta fel nekik, hogy a lakását írassák át a kisfiuk nevére, akit a nő unokájaként szeret. Amíg a lakást felújították, Marika nénivel együtt kiköltöztek a ságvári nyaralóhoz, ahol minden év szeptember elején két hétig együtt vakációztak.

Nem volt se vécé, se fürdő

A házaspár elismerte, hogy a szőlőhegyen nem volt fürdőszoba, se vécé, így Marika néni rendszerint egy lavórban mosott, a dolgát pedig egy vödörbe végezte. Ahogy ők is. Azt viszont tagadták, hogy a korábbi disznóólba zárták volna az idős asszonyt. A rendőrök ezzel szemen viszont azt állítják, hogy egy zárral felszerelt kunyhóban találtak rá a segítséget kérő asszonyra, aki már akkor alig élt. A 6 négyzetméteres horrorbódéban a rácsos ablakon túl egy rozoga ágy, egy asztal volt és iszonyatos bűz és kosz uralkodott.

Itt lakott a hölgy

Nem is tartották fogva?

 “Azt a bódét csak pihenőszobának hívjuk, a születésnapja után oda vonult be Marika mama, hogy megigya a maradék borát” – magyarázta a fogva tartást a férfi, akinek a szavait Marika néni helyeselte, sőt, ő maga is azt állítja, hogy nem volt bezárva, amikor a rendőrök rátaláltak.

Nem akarja, hogy börtönbe kerüljenek

“Az én ötletem volt, hogy Krisztáék kisfia nevére írassuk a lakást. Boldog vagyok, mert a családjuk tagja lettem, és lelkifurdalásom van, amiért bajba kerültek. Ha börtönbe zárják őket, fogalmam sincs, mihez kezdek majd” – mondta a lapnak Marika néni.

Súlyos bűntettel néznek szembe

A Siófoki Járási Ügyészség mindkét fogvatartóra, N. Zsoltra és a feleségére is 3-3 év börtönt kért, amennyiben az előkészületi ülésen beismerik a bűnösségüket és lemondanak a tárgyaláshoz való jogukról. Ha ehhez a büntetéshez hozzákapcsolják a férfi munkára kényszerítését és lopásért kiszabott 3 év 8 hónap felfüggesztett börtönbüntetését, akkor tovább is börtönben maradhat, de a lopásért elítélt feleség is hosszabb börtönbüntetésre számíthat.

Megmagyarázhatatlan viszony

Különös, hogy a másfél évig egy volt disznóólban raboskodó Marika néni abban reménykedik, hogy a házaspár megússza a bűncselekményt és az azzal járó büntetést. Nem elképzelhetetlen, hogy a nőnek olyan súlyosan sérült a lelki egészsége, hogy nem képes reálisan felmérni a helyzetét, bár az is lehet, az idős koránál fogva nem tudja belátni, hogy a házaspár átverte és kihasználta őt.

A további siófoki hírekért kattints ide!

Kiemelt kép: A nyomozó hatóság helyszíni szemléje – Forrás: Ügyészség