A Vízimentők Országos Szakszolgálatának elnöke, Bagyó Sándor a Facebook-oldalára feltöltött egy videót, amelyen jól látszik, hogy egy férfi alatt beszakad a jég Siófoknál. A segítségére siető fiatal nő alatt is beszakadt a tó jege. Pár napja a Velencei-tó jégfelülete is beszakadt egy férfi alatt. A látványos videót a cikkünk alatt lehet megnézni.

Beszakadt a jég

A befagyott tavak veszélyére figyelmeztet a közösségi oldalán Bagyó Sándor, a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatának elnöke. Egy frissen posztolt videón az látszik, hogy egy férfi alatt beszakad a Balaton jege Siófoknál. A BalatonKörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Komoly probléma

A videó tegnap készült, jól látszik, mi történhet ha beszakad valaki alatt a jég. Egy ilyen baleset akkor is komoly gondot okoz, ha nem mély a jég alatt a víz.

Nem tudott kimászni

A Siófoknál készült videón is az látszik, hogy a parttól nem túl távol szakad be a férfi alatt a jég. Annak ellenére, hogy csak derékig ér neki a víz, nem tud kimászni, mert folyamatosan újra és újra beszakad a megfagyott víz.

Egy nő alatt is beszakadt a jég

A segítségére siet egy fiatal hölgy, aki a kezét nyújtja a vízben álló férfinak, aki végül kikecmereg a tóból. Ekkor kettejük alatt ismét beszakad a jég, már a hölgy is derékig vizes lesz.

Hason csúszva mentették őket

Egy harmadik fiatal férfi indul nekik segíteni, ő már többet hallott a lékből mentésről, mert hason csúszva közelíti meg a bajbajutottakat.

Mindenki menjen le a jégről

Közben egy rendőr is feltűnik a jégen, aki arra kérte a bámészkodókat, hogy menjenek le a jégről, mert veszélyes.

A Velencei-tavon is beszakadt a jég

Pár héttel ezelőtt, januárban a Velencei-tó jege is beszakadt egy férfi alatt. Erről is videó készült, ezt is a cikkünk alsó részén lehet megnézni.

Senkit sem érdekelt a baleset

A Velencei-tónál is alig tudott kimászni a tóból a vízbe esett férfi és innét is elküldték a nézelődőket a rendőrök. A beszámolók szerint miután vége lett az akciónak és a rendőrök is elmentek ismét sokan mentek a jégre, mintha semmi sem történt volna.

Hidegvíz-sokk

A megfagyott vízfelület alatt a víz hőmérséklete fagypont körüli, ezen a hőmérsékleten az emberi szervezet pár perc alatt lehűl. Ha a víz nem derékig ér, hanem mélyebb, azonnali szívleállást okozhat a hidegvíz-sokk. A BalatonKörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Itt a Balatonnál készült videó

Ez pedig a Velencei-tónál készült

Kiemelt kép: részlet a balatoni videóból