A vádat emelt az ügyészség 30 személy ellen, akik egy érdi benzinkútnál csaptak össze egymással. Az enyingi és az érdi népes család egy nő miatt veszett össze, amelynek tömegverekedés és egy ember halála lett a vége. Az eset még 2020 nyarán történt.

Vádat emeltek

30 ember ellen emelt vádat a Pest Megyei Főügyészség, az érdi benzinkúton történt tömegverekedés kapcsán. A vádirat szerint egy enyingi és egy érdi nagycsalád tagjai között, amely családokat egymáshoz is távolabbi rokoni szálak fűzik, személyes konfliktus alakult ki – írja a Kékvillogó.hu

Félresiklott házasság

A konfliktus abból alakult ki, hogy még 2019-ben, egy enyingi lányt elvett feleségül egy érdi férfi. A házasságba kb. fele-fele alapon szállt be a két család, a teljes költség 6 millió forintra rúgott. A kapcsolat azonban gyorsan megromlott, állítólag azért, mert a férj csicskának, bejárónőnek használta a feleségét.

Hazaszökött az asszony

Az asszony nyolc hónapnyi házasság után akkor szökött haza, amikor a férje, állítása szerint bántalmazta, megverte és ezután nem mehetett el orvoshoz. Az enyingiek állítólag mérgesek voltak emiatt, azonban úgy voltak vele, hogy egyszeri botlásról lehetett szó, az asszony viszont nem akart visszamenni a férjéhez.

Vissza akarták fizettetni az esküvő költségeit

Ezután érkezett a “kérés” érdi részről, hogy akkor az enyingiek fizessék vissza az esküvő költségét. Ezt a másik fél kinevette, szerintük ugyanis ennyi idő után már semmi nem jár vissza, “lejárt a garancia”.

A másik fél állítása

Érdi oldalról azt állították, hogy az enyingiek tiszteletlenül beszéltek velük és olyan állításokat tettek, miszerint érdi, “köztiszteletnek örvendő” családfő feleségével háltak, az asszony akaratából. A többi, nyilvánvalóan hergelésnek szánt kijelentésből azonban néhány igaznak bizonyult, ami végtelenül felbőszítette az érdieket.

Enyingről Érdre indultak

A viszony annyira elmérgesedett, hogy az egyik közösségi oldalon élő videóközvetítésekben agresszíven illetve gyalázkodva üzentek egymásnak. 2020. július 30-án, az esti órákban az enyingi család tizenhat férfi tagja a konfliktus rendezésének erőszakos módját választva, több gépkocsival, elindult Érdre.

Szúró eszközöket is magukkal vittek

Erre az érdiek is gyülekezni kezdtek és keresték az enyingieket. Mindkét család különböző ütlegekkel, illetve szúró-vágó eszközökkel szerelkezett fel.

Egymásnak estek

Az összecsapásra az egyik érdi benzinkúton került sor. Ott a családtagok kölcsönösen bántalmazták egymást puszta kézzel illetve a magukkal vitt eszközökkel. Emellett megrongáltak több autót is.

Meghalt egy ember

A konfliktus során volt, aki a rivális család tagjai közé hajtott autóval és volt, aki több embert is megszúrt késsel. A benzinkút kamerái által rögzített cselekmény következtében többen megsérültek mindkét oldalról, és egy ember belehalt szúrt sérüléseibe.

Vádat emeltek

A Pest Megyei Főügyészség szerdán összesen harminc személy ellen emelt vádat az ügyben. A vádirati minősítések között szerepel több ember sérelmére elkövetett emberölés bűntettének kísérlete, maradandó fogyatékosságot okozó súlyos testi sértés bűntette éppúgy, mint csoportosan, a köznyugalmat súlyosan megzavarva, felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntette, közúti veszélyeztetés bűntette vagy rongálás bűntette is, más bűncselekmények mellett.

Kiemelt kép: helyszíni felvétel – Forrás: police.hu