Augusztus utolsó hétvégéjén is érdemes ellátogatni a Balatonhoz. A víz már meglehetősen csípős lesz, 20 fok körüli, de programban nem lesz hiány. A likeBalaton gyűjtötte össze a hétvégi programokat, mi az összeállításból a többnaposakat emeltük ki.

Rockzene Alsóörsön

A Tábor Fesztivált Alsóörsön augusztus 25-29 között rendezik meg. A zenekari táborból fesztivál, országos népszerűségű rock rendezvény lett az évek során Alsóörsön a motor és a rockzene rajongóinak. A BalatonKörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Zene, de nem rock

Népzene és néptánc oktatással, nép- és világzenei koncertekkel, táncházzal várnak bennünket a Balaton partján a nyár utolsó hétvégéjén Vonyarcvashegyen a II. VonyArts Folkparton. A kezdés szintén augusztus 25-én.

Veszprémben az utcazenészek

Négy nap alatt a belváros tíz színpadán több mint 160 koncertet adnak hazai és külföldi bandák a Veszprémi Utcazene Fesztiválon szerdától szombatig. Veszprémi Utcazene Fesztivál augusztus 25-29.

A VW, az VW

A gyenesdiási VW Bogár találkozó mindig látványosra sikeredik. Különleges autókat nézhetsz meg dzsemborin VW Bogaras Balatoni Nyárbúcsúztató augusztus 26-29.

Egy csipetnyi művészet egy kis faluban

Idén újra megnyitott az északi part legnagyobb kortárs művészeti programsorozata. Három héten át kiállítások, tárlatvezetések, pódiumbeszélgetések, koncertek, vetítések és művészeti workshopok várják az érdeklődőket Lovason augusztus 30-ig

Irány a bánya

Nyár a bányában címmel komoly irodalmi és gyermekprogramok, koncertek, kreatív-és művészeti foglalkozások, minden kedden Kocsmakvíz- színes programokkal vár a salföldi Bánya köztéren.

Az Orr, avagy menj el az Illatmúzeumba

Magyarország első illatmúzeumában a látogatók elmerülhetnek a kozmetikai és gyógyhatású készítmények pannonhalmi fortélyaiban. A múzeum szeptember 5-ig tart nyitva.

Legókiállítás

Vasúti közlekedés, űrjelenet, tengerparti nyaralás és a Mikulás birodalma. Ez csak néhány érdekesség, amelyet a tihanyi legókiállításon csodálhatsz meg. Legókiállítás Tihanyban december 31-ig.

Ne csak fürödj, ismerd is meg Balatonfüredet

Képes történetek Balatonfüred várossá válásának első évtizedeiből. A kiállítás 2022. január 9-ig látogatható a Vaszary Galériában. Balatonfüred 50 címmel.

Pénteki időjárás

A front péntekre pár fokkal hűvösebbet hoz, ezen a napon 18-23 fokig melegszik a levegő. Eleinte délen többfelé eshet, délután futó záporok, zivatarok alakulhatnak ki. Északon szeles lesz az idő.

Címlapfotó: veszpreminfo.hu