Átadták a híres fürdőváros új látogatóközpontját és rendezvényterét. Különleges belső tér született a Szabadics cégcsoport munkájával.

Hamarosan átadhatják

Legutóbb júliusban adott hírt a Magyar Építők lap a Zalakaroson zajló projektről, amely a Szabadics Zrt. kivitelezésében valósul meg. A projekt lassan befejeződik. Szabadics Rolandot kérdezte a szakoldal.

Folyamatosan veszik át

A nyáron befejezett szerkezetépítési munkák után a kiszolgáló épület és a látogatóközpont műszaki átadása is megtörtént novemberben, a szerződéses határidő előtt. A külön szerződés keretében megvalósuló külső rész – amely magában foglal egy rendezvényteret és arborétum fejlesztést – műszaki átadása december folyamán szintén megvalósult.

Már az üzempróba is megvolt

A kiszolgáló épület esetében elkészült a homlokzat színezése, és a kültéri színpad kapott egy aquapanel burkolatot, illetve fa borítást. A látogató épület belső munkálataival is teljes mértékben elkészültek, így a festéssel, burkolással, gépészeti és villamos szerelvényezésekkel. A szakemberek már az üzempróbán is túl vannak.

Impozáns épület

A kültéri munkák kapcsán a Szabadics mélyépítő üzletága is érintett. A csaknem 3000 fő befogadására alkalmas rendezvénytéren kialakítottak egy szökőkutat, egy térkővel borított sétányt, és egy parkolót.

Különleges belső tér született

A szakember szerint a rendezvényhelyiség belső kialakítása mindeneképp említést érdemel. „Ez egy akusztikus oldalfalakkal határolt tér lett, ahol az akusztikus falat különböző dőlésszögű síkokkal bontottuk meg függőleges, díszítő LED világítással megbolondítva, kárpit borítással fedve a falakat.”

Az a biznyos üvegfal

„A látogatóközpont előcsarnokában, amely egy több mint 30 méter hosszú üvegfallal van határolva, a főlépcső és a galéria korlátján, illetve az álmennyezeten is díszítő kötél álmennyezetet alakítottunk ki. Ezek közül a mennyezeten elhelyezett jurta kötél rendszer a természetességet idézi elő.”

21. századi technikával

„A beruházás során a megrendelő, Zalakaros város önkormányzata magas színvonalú audiovizuális berendezéseket kapott, ezek mind mobil eszközök, így igény szerint elhelyezhetőek és telepíthetőek. Az eszközök helyét – a megfelelő hatást elérve – mi alakítottuk ki szakemberek segítségével” – összegezte az újdonságokat Szabadics Roland.

Nekünk a Balaton

A statisztikák is megerősítik, hogy a külföldi turisták körében évek óta az egyik leglátogatottab célpont a Nyugat-Balaton, köztük a közelben található fürdővárosok, mint pl. Zalakaros, Hévíz vagy Keszthely.

Amit Zalakaroson láthatsz még

Térképpel segítünk a tájékozódásban, ha Zalakaroson jársz.

Fotók: Bernát Benjámin/magyarepitok.hu