A mai napon egy napilap cikket és több fotót közölt rólam. A cikkben valótlan állítások és magántermészetű személyes adatok szerepelnek” – írja egy közleményben a volt Európai Parlamenti képviselő.

Saját oldalán üzent

Sem a képek sem az adatok nyilvánosságra hozatalához nem járultam hozzá, azzal a lap a személyiségi jogaimat megsértette. Az ügyben jogi eljárást indítok – írta meg Szájer a saját oldalán. A BalatonKörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Ezt kéri

A volt EU-képviselő mellékelte a keresetet is amelyben pontosan megjelölte, hogy mit vár el a Blikktől. Kéri a cikk eltávolítását, beleértve a címet és a róla közzétett fotókat.

Erről szólt a cikk

A bulvárlap arról írt, hogy egy balatoni vízparti házban él visszavonultan a volt politikus, aki közismert módon vett részt egy brüsszeli melegorgián, majd kapott 250 eurós büntetést hiszen akkor éppen kijárási tilalom volt a járványhelyzet miatt.

Néha látják a szomszédok

„Szoktam látni néha, ha épp úszik egyet a vízben. De általában csak messziről, az utcán még soha nem futottam össze vele” – mondta a lapnak egy közeli házban lakó férfi.

Szájer József elfogása Brüsszelben

Botrányparti

Ezután a belga sajtó számolt be arról, hogy a Fidesz-alapító egy olyan botrány-partin vett részt, amit a rendőrség számolt fel a járványügyi intézkedések megsértése miatt.

Kilépett a Fideszből

A buliban csak férfiak voltak. Szájer József a rajtaütéskor az ereszcsatornán menekült, de a rendőrség elkapta és kábítószert is találtak nála. Miután kirobbant a botrány, Szájer József a Fideszből is kilépett.