Nyílik a levendula: Tihanyban levendulás programsorozat indul, az Illatok Házában parfümbemutató lesz Jakupcsek Gabriellával. A Magyar Provence Levendulabirtokon, Monoszlón kezdődik a levendulaszüret, a Kőröshegyi Levendulásban fellép Bagossy Brothers. A Balaton Green Fesztivál Alsóörsön, a Városnap Balatonföldváron, a Vadételek Főzőversenye Fonyódon kínál kellemes élményt az egész családnak. Nagyvázsonyban Kinizsit kereshetjük a Pálos kolostorban, Bogláron a Kék kápolnában beszélgethetünk a múltról, Balatonszemesen Rege a Tihanyi visszhangról előadás lesz, Örvényesen zenés vacsoraest vár.

Levendula-hetek Tihanyban

A Levendula Hetek alapvető célja: egy kis időre Tihanyba, a magyarországi levendulatermesztés egyik fellegvárába hívni ennek a csodálatos növénynek a kedvelőit, vigyék hírét annak, hogy itt már száz éve is szerették a levendulát. A nagykorú Levendula Hetek idén is számos programmal, túrával, kiállítással, élménnyel várja látogatóit. Az ízek, illatok, élmények fesztiválja idén is mindenki számára tartogat valamit!

Lila illatfelhőben a Tihanyi-félsziget

Csütörtöktől nyitva a Magyar Provence Levendulabirtok Monoszlón

Június 16-tól minden csütörtök, péntek, szombat, vasárnap várják Monoszlón, a Magyar Provence Levendulabirtokon a levendulakedvelőket. Francia levendulát lehet először szedni, kb. július közepéig, angolt pedig június végétől augusztus 7-ig. Finom levendulaszörppel, levendulás rozéfröccsel és isteni levendulafagylalttal készülnek a szüretelőknek.

Levendulafagylalt és rozéfröccs

EXKLUZÍV PARFÜMBEMUTATÓ az Illatok Házában, Tihanyban

Élő beszélgetést hallhatunk a Párizsban élő és alkotó, díjnyertes Minya Viktória parfümőrrel, az EAU DE TIHANY Premier niche-parfüm megalkotójával. Műsorvezető: Jakupcsek Gabriella. Lesz  Taittinger champagne kóstoló,  Szó Gellért, díjnyertes mestercukrász Premier parfüm által inspirált desszertjének „illatkóstolója”: egy különleges gasztronómia élmény, amely során a vendégek az illatok és ízek tökéletes harmóniáját élhetik át. Megtekinthetjük a tihanyi levendula történetét bemutató interaktív kiállítást, és kellemes zenét is hallgathatunk ezen a különleges délutánon.

Bemutatja: Minya Viktória parfümőr

Bagossy Brothers Company a Kőröshegyi Levendulásban

A Bagossy Brothers Company két év után visszatér Kőröshegyre! Ne maradj le a balatoni levendulás mező ölelésében felcsendülő dallamokról!

Levendulaszüret után

Balaton Green Fesztivál Alsóörsön

A BalatonGreen egy, a „zöld gondolat” mentén rendezett Fesztivál, ahol mindenki megtalálja a szórakozást a zenei, a gasztro-, a bor és pezsgőkultúra valamint az extrém vitorlássport területéről.
Mindeközben átéljük, hogyan kell a környezetünkre odafigyelve maximálisra pörgetni a hangulatot, akár barátokkal, akár a családdal és a gyerekekkel.

Gasztroshow, Streetfood, BalatonWineshow, SailingCapeCup

Városnap Balatonföldváron

Háromnapos Földvári Kavalkád: Foltoskodók, futóverseny, vitorlások megáldása, családi programok, akusztik koncert és sok más várja az egész családot Balatonföldváron.

Lesz térzene és tüzijáték is

Vadételek főzőversenye Fonyódon

Szombaton főzőversenyre várnak családokat, lelkes csapatokat Fonyódra. Szervező: Fonyódi Turisztikai Egyesület.

Vadulnak a fakanalak Fonyódon

KÁPOLNA 50 Balatonbogláron a Kék kápolnában

Művészet közelről, részvételi kultúra és közösség. Helyi emlékezet beszélgetések: Horváth Iván helytörténésszel a Kápolnák történetéről a Kápolna tárlatok előtti és utáni időszakról és a Pécsi Műhely munkáiról a boglári Kápolna tárlatokon ifj. Ficzek Ferenc festővel, egyetemi docenssel. Várják a helyieket és Boglárhoz kötődőket is!

Kultháló VEB2023 Nyitóesemény

Keressük Kinizsit a Pálos kolostorban, Nagyvázsonyban

A hamarosan induló Északipartakadémia pilot (próba) szombat délelőtti programjára hív a vendéglátó dr. Kandikó Csanád. Csanád családja több generáció óta él Nagyvázsony közelében, felmenői között olyanok is vannak, akik a törökök ellen mentek csatába, ő jogász, de évek óta kutatja a település és környékének, valamint a hozzá kapcsolódó családok, híres személyiségek, események történetét. Találkozás 9.30-kor a kolostornál. A beszélgetős séta végére kiderül: tudjuk-e, hol nyugszik Kinizsi.

Rege a Tihanyi visszhangról Balatonszemesen

Zongoraest Örvényesen a paloznaki Szalay Zsolttal, a Huszár vendéglő teraszán

Június 18-án, szombaton este hat órától Szalay Zsolt zenél ismét a Huszár vendéglő teraszán. A vacsora mellé hangulatos zongoramuzsika dukál.

Ingyenes programajánló

A Balatonkörnyéke.hu hírportált az akkreditált magyar reklámpiaci mérés (Gemius) szerint a forgalmas időszakokban már naponta 220 ezren olvassák. A programajánlókat tehát nálunk tényleg sokan látják. Jó hírünk van! Ha neked is van programajánlatod, szervezel egy rendezvényt, az éttermed új étlappal rukkolt elő, küld el nekünk az infókat és ingyen megjelentetjük, hogy tényleg sokan tudjanak róla. Fontos és hasznos infók programszervezőknek itt!

Kiemelt kép: Facebook/MagyarProvence