Védettségi igazolvány nélkül, ingyenesen használható az a gyógyvizes szabadstrand, amely még a hűvösebb napokon is garantálja a fürdőzőknek a jól eső meleg vizet. A Hévízi-tó vizét levezető, 13 kilométer hosszú csatornát egyre többen fedezik fel, a látogatók pedig imádják a gyógyvizet.

Ingyen gyógyfürdő

A változó időjárás miatt eddig sokaknak okozott gondot, hogy nem melegszik elég gyorsan a Balaton vize. Éppen ezért sokan fürdőztek a hétvégén a Hévízi-tó levezető csatornájában, ingyen, a gyógyvízben – írja a Hírbalaton.

Ez az egyetlen termálvizes szabadstrand

A Hévízi-tó 13 kilométer hosszú levezető csatornáját, Magyarország egyetlen termálvizes szabadstrandját azért kedvelik annyian, mert itt nincs szükség védettségi igazolványra a fürdéshez, és a belépő árát sem kell figyelni. Továbbá a természet közelsége is megragadja a fürdőzőket. A BalatonKörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Remek fürdőzőhely

A titkos csatorna azonban nem sokáig maradt meg csak a helyieknek, ugyanis sokan felfedezték a gyógyvizes fürdőhelyet. Ugyanakkor zsúfoltság azért nincsen, mindenki kényelmesen elfér a 13 kilométer hosszú, Zala-folyóba ömlő vízben.

Nem hűl 17-18 Celsius-fok alá

A termálforrások által táplált Hévízi-tó vízkészletének köszönhetően az áteresztő zsilip még a hideg időben is meleg vizet szolgáltat a fürdőzőknek. A víz ugyanis még a legnagyobb hidegben sem hűl 17-18 Celsius-fok alá. Így a termálvizes gyógyfürdő hatását még azok is élvezhetik, akik amúgy nem szeretik a hűvösebb vizet.

Természetközelben

A természetközeli fürdőhely megfelelő kikapcsolódást nyújt fiataloknak és időseknek egyaránt. Bár korábban csak a helyiek ismerték a helyet, mára már sokan látogatják a különleges helyet, ahová többen a gyógyulás reményében érkeznek – írja a 24.hu.

A jóból is megárt a sok

A szakemberek arra hívják fel a figyelmet, hogy ugyan a termálvíz a gyógyító hatásáról ismert, mégsem szabad benne hosszabb ideig tartózkodni, legfeljebb orvosi ajánlásra.

Sokan a kenut választják

Az átfolyó meleg víznek köszönhetően télen a csatorna vízfelületén nem keletkezik jég, így a leghidegebb hónapokban sokan kenuba ülnek, és azzal evezik át a csatornát. A nyári forróságban pedig szintén sokakat vonz az ingyenes, termálvizes fürdőhely.

Ez is érdekelhet

Hévízi-tóból érkezik a víz

A 38 Celsius-fokos vizet biztosító termálforrások által táplált Hévízi-tó vize az év közben gyakran cserélődik, a meleg víz pedig a “lefolyóként” emlegetett Hévízi-csatornán folyik bele 13 km megtétele után a Zala folyóba. A BalatonKörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Hévízi-csatorna – Forrás: YouTube/Hévízi Tv