MOL Nagyon Balaton csapata szerda reggel a Balaton vizében építette fel a Balaton Szíve című 10 méter alkotását.

A MOL speciális csapata elmondta, hogy a Balaton Szíve nevű építményt a tihanyi panorámával a háttérben az idei, igencsak felemásra sikeredett balatoni nyár jelképének szánták.

Az érdekes alkotásról  Fülöp Zoltán, a MOL Nagyon Balaton programsorozatot szervezője, a VOLT Produkció vezetője nyilatkozott.

A vezető elmondta, hogy idén szinte valamennyi balatoni fesztivál elmaradt vagy csökkentett üzemmódban valósult meg.

Ezért gondolták , hogy a Balaton Szívével, egy mindenki által ismert jelképpel mindazoknak üzentek, akik velük együtt rengeteget  dolgoztak az idei fesztiválok előkészületein.

„Azt kívánjuk nekik, hogy 2021-ben újra együtt fesztiválozhassunk a Balatonon.” – mondta el Fülöp Zoltán.

Arról is beszélt a fesztiválszervező, hogy a MOL Nagyon Balaton közel 30 balatoni eseményéből idén számos elmaradt, így például: a VeszprémFest, a Balaton Sound, a B my Lake. Továbbá a KeszthelyFest vagy az Evernes.

Emellett a tervezetthez képest máskor, más méretben valósulhat meg a Művészetek Völgyét pótló Völgyhétvége-sorozat, a Paloznaki Jazz Piknik helyetti Paloznaki Jazz Napok, a májusról októberre csúszó NN Ultrabalaton. 

“Az összes partnerünket, a balatoni események szervezőit és azok közönségét várjuk most Zamárdiba egy fotóra, a Balaton Szívével a háttérben.” – mondta Lobenwein Norbert. A házigazdák szeretnék, ha minél több fotó készülne a Balaton Szívénél #molnagyonbalaton hashtaggel.

Kiemelt kép: Balaton Szíve – Forrás: MOL