Május végén mindössze 15 fokos a Balaton vízhőmérséklete, ez 4-5 Celsius-fokkal kevesebb a májusi átlaghoz képest. A strandolók legszívesebben már csobbantak volna az eddig megszokott, 20 pluszos vízben, azonban a fürdőzéshez még várni kell a jó időre.

Lehűlt a tó vize

A fürdőzőknek valószínűleg szokatlan lehet, de május vége felé jóval hidegebb vízhőmérsékletet mértek a Balatonon. Ilyenkor, május végén, június elején 20 Celsius-fokos szokott lenni a magyar tenger, idén viszont jóval hidegebb hőmérsékletet mértek. A BalatonKörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

15 fokos a víz

Ahhoz képest, hogy ilyenkor 20 fok környékére szokott felmelegedni a tó vize, idén azonban nincs szerencséje a fürdőzőknek. A Balatonon ugyanis 15-16 fokos a víz.

Május elején volt ilyen hideg

A mért, 15-16 fokos víz az Időkép szerint az elmúlt évek alapján átlagosan május elején jellemző. Rgyébként a vízhőmérsékletet hivatalosan Siófoknál, egy méter mélységben mérik.

Még hideg marad

Az időjárás-előrejelző portál szerint erős, tartós felmelegedésre a közeljövőben sincs sok esély, így június első heteiben még biztosan az átlag alatt marad a Balaton vízhőmérséklete.

Napos időnk lesz

Ahhoz képest, hogy a Balaton vize 15 fokos, az idő szerencsére nem olyan vészes. Szerdán napsütéses időre számíthatunk, alig lesz felhő az égen. A szeles idő nem valószínű, a légmozgás mérsékelt lesz, legfeljebb északnyugaton fordulhat elő erős szél.

Csütörtökön eshet az eső

A napos szerdát követően csütörtökön délutánra elborítják a felhők az eget, így nem lesz zavartalan a napsütés. Záporok, zivatarok főleg nyugaton fordulhatnak elő. Északon felerősödhet a szél, a nappali átlaghőmérséklet pedig 18-26 fok között alakul.

Pénteken jön a hidegfront

Pénteken hidegfront érkezik az országba felerősödő északnyugati széllel. Éjszaka főleg északkeleten és a Tiszántúlon lehet számítani esőre és helyenként zivatarokra. Délután 17-23 fok valószínű.

Kapcsolódó

Borús lesz a hétvége is

Hétvégén a felhős idő mellett szombaton helyenként, míg vasárnap többfelé alakulhatnak ki záporok, zivatarok. Az északi, északnyugati szél felerősödhet, de legalább nem lesz olyan hideg: délutánonként 16-23 fok is lehet. A BalatonKörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Balaton – Forrás: Pixabay