Elhunyt Antal Imre jóbarátja, Jenei József. A komikus, műsorvezetőt sokig ápolta. Később még sírját sem láthatta.

Emléktábla Antal Imrének

Tavaly még azért küzdött Jenei József, hogy a tizenhárom éve elhunyt Antal Imrének emléktáblát állítsanak egykori otthona és kedvenc vendéglője házának falán. A tábla el is készült, ám Jenei már nem láthatta. A balatonfenyvesi téliesített nyaralójában lakó férfi ugyanis combnyaktörése és szívproblémái miatt nem tudta vállalni a budapesti utazást – írja a Blikk.

Jenei József élete végéig barátja mellett volt

Van valami a szívemmel, most sem kapok rendesen levegőt, és már járókerettel is alig bírok közlekedni. A jobb lábamat is műteni kellene, mert két centit rövidült a combnyaktörésem óta. Már rá sem tudok állni. Nem akarok panaszkodni, de kétségbe vagyok esve. Bánt, hogy nyomorék lett belőlem – mondta pár éve Jenei József a bulvárlapnak.

Az idei baleset

A csapást újabb csapás követte: a 78 éves barátot idén újabb baleset érte, az ­amúgy is nehezen gyógyuló idős férfi a másik lábán is combnyaktörést szenvedett, amely után már sosem állt talpra.

A vég kezdete

Márciusban tört el a másik lába, akkor kórházba került, megműtötték, majd kiengedték. Egy ideig otthon ápoltuk, de sajnos egyre rosszabbul lett, enni és inni sem tudott egy idő után, ezért újra kórházba került, ahonnan sajnos már nem jöhetett haza – mondta a Blikknek Temleitner László­né Szilvia, Antal Imre keresztlányának édesanyja.

Elszegényedés

Józsi sosem titkolta, hogy nagyon megviselte Antal Imre tizenhárom évvel ezelőtti halála. Szinte a saját életét is feladva, egészen addig gondozta a legendás tévést, amíg Antal Imre a gyógyíthatatlan rákbetegek hos­pice-házába került. Barátjának halála után azonban kicsúszott a lába alól a talaj. Hiába kapta meg az örökségét, mindent elvitt a bank a tartozások fejében, ezért kellett vidékre költöznie.

2008-ban halt meg Antal Imre

A 72 éves humorista, műsorvezető évekig tudta, hogy legyőzhetetlen kór támadta meg a testét. Halálakor több televízió is emlékműsort készített. További friss hírek a Balaton partjáról ide kattintva.

Antal Imre és az éneklés

Művészi tragédia vitte a műsorvezetéshez

Antal Imre a Zeneművészti Főiskolán 1959-ben végzett, majd zongoristaként beutazta a világot. 1966-ban második helyezést ért el a budapesti Liszt–Bartók Zongoraversenyen. Jobb kezének hirtelen fellépő ízületi gyulladása miatt azonban ezt a pályát nem folytathatta, s élete egzisztenciális válságba jutott. Ezután került a Magyar Televízióhoz. Hosszú ideig Vitray Tamással közösen vezették a szilveszteri műsorokat. 1980-ban elindult a magyar televíziózás egyik legnépszerűbb sorozata, a Szeszélyes évszakok, amelyet eleinte Kudlik Júliával közösen vezetett.