A Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitányság munkatársai június 12-én hat esetben, összesen tizenöt fürdőzőnek segítettek partra jutni. A mentések során segítettek vízibicikliseknek, vitorlásoknak, sőt még katamarán hajóknak is.

Megmentették őket

A vasárnap folyamán sok esetben riasztották a balatoni vízirendőröket, hogy menjenek segíteni a bajba jutott fürdőzőknek. A gyors segítségre azért volt szükség a legtöbb esetben, mert az emberek nem tudtak volna maguktól biztonságban a partra jutni. A BalatonKörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Elsodródtak a hajók

A vízirendőrök a mentések során elsodródott vízibicikliseket, felborult katamaránosokat, műszaki hibás vitorlás utasait, valamint két SUP-ost és egy szörföst segítettek ki szorult helyzetükből, írja a Police.hu.

Legutóbb felborult kajakost mentettek ki a tóból

Mint korábban megírtuk, balatoni vízirendőrök az elsőfokú viharjelzés alatt vettek észre egy bajba jutott kajakost a tóban Fonyódnál. A férfi az erős hullámzásban felborult a hajójával.

Nem tudott kijönni

A férfi a kajakjával felborult a vízben, és már nem tudott kijönni a partra. Szerencséjére a vízirendőrök rátaláltak, és segítettek neki.

Megmentették

Az egyenruhások azonnal odamentek hozzá, és a férfit a kajakkal együtt a szolgálati kisgéphajóba emelték. Ezután a férfit biztonságban a kikötőbe szállították.

Sünit is mentettek már meg

A balatoni vízirendőrök nemcsak a strandolók, de az állatok biztonságát is őrzik. Május 31-én ugyanis arról számoltak be, hogy egy aranyos sünit húztak ki a vízből.

Bent volt a Balatonban

A vízirendőrök épp egy próbakörre indultak Siófokon a hajójukkal, amikor észrevették a tóban a kis süni orrát. Szegény állatkának azonnal segítettek, és kimentették a tóból.

Szabadon engedték

A kis sünit végül megszárítgatták, majd egy ronggyal kibélelt dobozba helyezték, és szabadon engedték.

Így segíthetsz, ha baj van

A Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitányság felhívja a figyelmet, hogy amennyiben a Balaton vízfelületén bajba kerülnek vagy bajba jutott személyt, személyeket észlelnek, tegyenek bejelentést az ingyenesen hívható 1817-es segélyhívó telefonszámon! A BalatonKörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Balatoni vízirendőrök – Forrás: Police.hu