A balatoni vízirendőrök akciója alatt elsőfokú viharjelzés volt érvényben a magyar tengernél. Az egyenruhások Fonyódnál vették észre, hogy az erős hullámzásban egy férfi felborult a kajakjával.

Kajakosnak segítettek

A balatoni vízirendőrök május 21-én, 14 óra 7 perckor Fonyódon vették észre, hogy egy férfi a kajakjával felborult az erős hullámzásban, és nem tud kijönni a partra. A BalatonKörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Fonyódon segítettek a férfinak

Azonnal segítettek

Az egyenruhások azonnal a bajba jutott férfi segítségére siettek, akit a kajakkal együtt a szolgálati kisgéphajóba emeltek. Ezt követően a férfit biztonságban a kikötőbe szállították.

Itt lehet segítséget kérni

A Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitányság felhívja a figyelmet, hogy amennyiben a Balaton vízfelületén bajba kerülnek vagy bajba jutott személyt, személyeket észlelnek, tegyenek bejelentést az ingyenesen hívható 1817-es segélyhívó telefonszámon!

Balatonfenyvesen egy kamionos volt életveszélyes

Egy másik rendőrségi esetnél egy kamionos teremtett elő életveszélyes helyzetet az M7-es autópályán, Balatonfenyvesnél. A férfi ugyanis ráhúzta a kormányt egy másik kamionosra.

Már ez előtt is volt egy előzés

Május 20-án, 14 óra 11 perckor a két sofőr egy előzési helyzet miatt konfliktusba keveredett egymással, ezért a megelőzött fél elhatározta, hogy megleckézteti a másikat. A román férfi Budapest felé haladva az M7-esen utolérte a járműszerelvényt, majd úgy váltott sávot, hogy a mellette haladó sofőrt hirtelen fékezésre és irányváltoztatásra kényszerítette.

Megúszta

A férfi akciója során szerencsére anyagi kár nem keletkezett, és a másik sofőrnek sem esett baja.

Segítséget kért

A sofőr, akire ráhúzták a kormányt, később a segélyhívón kért segítséget, a feltételezett elkövetőt pedig a biharkeresztesi rendőrök aznap este a Nagykereki Autópálya Határátkelőhelyen elfogták, majd átadtak a fonyódi nyomozóknak. 

Beismerte a tettét

A 46 éves férfit május 21-én a Fonyódi Rendőrkapitányságon hallgatták ki közúti veszélyeztetés miatt, és a férfi elismerte a bűncselekmény elkövetését. A BalatonKörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Vízirendőrök Fonyódnál – Fotó: Balatonkörnyéke.hu/Baranyi Ibolya