Menedzseri, vállalatvezetői fizetéseket lehet keresni az Aldinál és a Lidlnél, üzletvezetői pozícióban akár az 1 millió forintot is meghaladhatja a kezdőbér. Van, ahol korlátlan cégesautó-használat is benne van a „csomagban”. Sokan már csak annyit kérdeznének: „és hol kell aláírni?”.

Emeltek már

Az egyre nehezebb gazdasági helyzetben a munkavállalók még inkább azt nézik, hol tudnak annyit keresni, hogy kijöjjenek a havi fizetésükből. Hogy állja a versenyt a dolgozókért vívott küzdelemben, a két német diszkontlánc többször is emelt bért az elmúlt időszakban. A BalatonKörnyéke.hu híreit ide kattintva éred el!

Kompenzálnak

A németek ugyanis figyelembe veszik, hogy az Európa-rekord infláció eszi a magyar dolgozók bérét, ezért kompenzálják a munkatársaik reálbéreinek csökkenését. Szeretnék ugyanis megtartani az értékes, tapasztalt munkaerőt.

Nincsenek könnyű helyzetben

Pedig a kereskedők sincsenek könnyű helyzetben: különadók, árstop, kötelező akciók terhelik a büdzséjüket, miközben számolniuk kell az általános forgalomcsökkenéssel, illetve -ingadozással is.

Kivezetik az árstopot

A BalatonKörnyéke.hu is megírta csütörtökön, hogy a legutóbbi kormányinfón Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter bejelentette: a kormány csak egy hónapra hosszabbítja meg az árstopot, azonban 2023. augusztus 1-jével megszűnik az élelmiszerek ársapkája. Az előrejelzések szerint ugyanis augusztusban jelentősen csökken az infláció, majd ez a trend folytatódik ősszel is. Így az év végére biztosan egyjegyű lesz a hazai infláció.

Megtartanák a munkavállalókat

Nem kérdés, hogy az infláció nehéz hónapokat szült vásárlónak, kereskedőnek egyaránt. A Lidl és az Aldi azonban előre menekül, legalábbis ami a munkavállalóinak megtartását illeti. A Pénzcentrum megnézte, mekkora fizetést kínálnak most a hozzájuk jelentkező üzletvezetőknek.

1 millió fölött

Összefoglalóan: jóval a magyar átlag fölötti fizetéseket ajánlanak az üzletek működésében az egyik legfontosabb szerepet betöltő üzletvezetőknek. A cikket szemléző 24.hu szerint az Aldinál egyetlen meghirdetett üzletvezetői pozíciót találtak, Szombathelyen. Itt kezdőbérként bruttó 809 ezer forinttal, míg legmagasabb elérhető fizetésként 1 millió 87 ezer forinttal kalkulálhatunk. Extra juttatás terén pedig az üzletvezető-helyettesekhez hasonló támogatásra számíthatunk.

Céges autó is jár

A Lidlnél is találtak egy szombathelyi hirdetést, mely szerint 874 ezer és 1 millió 78 ezer közötti bruttó bérre lehet számítani (ugyanez a helyzet Győrben és Székesfehérváron). Itt azonban céges autót is biztosítanak, melyet korlátlanul lehet használni az ország egész területén.

Ennyi volt az átlagkereset

A teljes munkaidőben alkalmazásban állók bruttó átlagkeresete márciusban elérte az 578 ezer forintot, ami 16,6 százalékkal meghaladta az egy évvel korábbi értéket – derült ki a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) májusi gyorsjelentéséből. A kedvezmények figyelembevételével számolt nettó átlagkereset 398 ezer forint volt. A BalatonKörnyéke.hu híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: bevásárlás az ismert német diszkontban – fotó: illusztráció