Négyen meghaltak, amikor egy autó vonattal ütközött Tapolca környékén. A mentés és a helyszínelés várhatóan szombat délutánig tart, addig a vonatközlekedés is akadozik.

Négyen haltak meg

Négy ember meghalt, egy pedig életveszélyesen megsérült a balesetnél, amikor összeütközött egy személyautó és egy vonat Tapolca és Kisapáti között január elsején, egy vasúti átjáróban.

Folyik a mentés

A veol.hu információi szerint a mentést még szombat délelőtt is nagy erőkkel végzik, több mentőautót és egy mentőhelikoptert is riasztottak.

Egy autóban utaztak

Az elhunytak az autóban ültek –  erősítette meg a lap információját Pap Judit, az Országos Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese. 

Sebesvonattal ütközött

A Mávinform közleménye szerint a Tapolcáról Budapestre 9:34-kor elindult (9797-es számú) sebesvonattal ütközött egy személygépkocsi Kisapáti közelében.

Szünetel a vonatforgalom

A balesetkor a fénysorompó jól működött, tilos jelzést mutatott. A vonaton senki sem sérült meg. A helyszínelés végéig – várhatóan kora délutánig – szünetel a vonatforgalom Tapolca és Badacsonytördemic-Szigliget állomások között, emiatt ezen a szakaszon pótlóbusz közlekedik.

Hosszabb menetidő

A balesetben érintett vonat utasait a katasztrófavédelem segítségével szállítják át. A Budapest-Székesfehérvár-Tapolca vonalon hosszabb eljutási időkre kell számítani.

Kiemelt kép: illusztráció