Zala megyei rendőrök lőttek le tegnap Keszthelyen egy megvadult kutyát, amely rátámadt egy nőre. A rendőröket a mentők riasztották, mivel a megvadult állat miatt nem tudták megközelíteni a vérző nőt.

Megtámadta

 Zala Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint egy megvadult kutya támadt rá az udvaron egy nőre, akit többször is megharapott. Az eset Keszthelynél történt, ahová rögtön mentők és rendőrök is érkeztek. A BalatonKörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Keszthelyen vadult meg a kutya

Mentők riasztották a rendőröket

A rendőrséget a mentők hívták ki, mivel a megvadult állat miatt nem tudták ellátni az erősen vérző sérültet. A Zala megyei rendőrök a bejelentést követően azonnal a helyszínre siettek, de a veszélyes kutyával ők sem tudtak nagyon mit kezdeni.

Célba vették

A kiérkező rendőrök sem tudták megfékezni a kutyát, ezért a helyzet és a körülmények mérlegelése után két célzott lövéssel leterítették az állatot. A kutya elpusztult, a lövések személyi sérülést nem okoztak.

Kórházba vitték

A mentők a súlyosan sérült nőt kórházba szállították.

Veszprémben költözéskor mondtak le egy kutyáról a gazdik

Mint írtunk róla, állatkínzás miatt emelt vádat a Veszprémi Járási Ügyészség egy nő és egy férfi ellen, akik költözéskor elhagyták a kutyájukat. A három hónapos kiskutyát élelem és víz nélkül hagyták magára egy bezárt lakásban.

Együtt nevelték

A vádirat szerint az 51 éves férfi és 38 éves élettársa tavaly áprilisban vette magához a kölyökkutyust, amelyet a várpalotai lakásukban gondoztak. Ugyanakkor az eb megvásárlását követően pár hónappal a páros elköltözött, ám távozásukkor megfeledkeztek a három hónapos kiskutyáról, akit a zárt lakásban hagytak élelem és víz nélkül.

Elkezdett ugatni

A gazdik távozása után a kutyus nagyon megijedhetett a sötét, kulcsra zárt lakásban, ugyanis félelmében hangosan ugatni kezdett. Ezt meghallották a szomszédok, akik rögtön szóltak is a ház gondnokának. Mivel a házmesternek volt kulcsa a lakáshoz, ezért be tudtak menni, és ki tudták szabadítani a megrémült kiskutyát.

Felelőtlenek voltak

Az ügyészség szerint a férfi és a nő súlyos felelőtlenséget követett el, amikor magára hagyta a kutyust a bezárt lakásban, ezért végül a férfival szemben elzárást, míg a nővel szemben közmunka kiszabását indítványozta. A BalatonKörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Illusztráció – Forrás: Pxhere