Már a családalapítást tervezte a 31 esztendősen, tragikus körülmények között elhunyt motokrossz-versenyző, Szvoboda Bence. A tízszeres magyar bajnok klasszis kilencéves kora óta mindent alárendelt a sportnak, de már élete új fejezetére is egyre többet gondolt. A sors azonban máshogy akarta. Bencétől szombaton vesznek végső búcsút a balatonberényi temetőben.

Végzetes baleset

A BudaPestkörnyéke.hu számolt be arról, hogy a múlt szerdán 11:50-kor elveszítette élete legnagyobb harcát a magyar motokrossz kiemelkedő alakja. A klasszis motokrossz-versenyző végzetes balesetet szenvedett egy csehországi versenyen. Egy bukás után többen is elgázolták, és olyan súlyos koponyasérülést szenvedett, hogy nem maradt esélye az életben maradásra. 31 évet élt. A BalatonKörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Testvéreként tekintett rá

A két cseh és egy osztrák bajnoki címet nyerő versenyző egyik legközelebbi barátja és egyben sajtósa Nagy Norbert volt, aki testvéreként tekintett rá. 2009 óta végigkövette, dokumentálta a karrierjét, öt éven át együtt utazott vele és az édesapjával a versenyekre egy lakóautóban. Olyan oldalát is ismerhette a sportolónak, amelyet csak keveseknek mutatott meg.

Érzékeny srác volt

„Sokszor órákon át beszélgettünk telefonon, amikor külföldre utazott. Akik a sport révén ismerték, tudták, mennyire kitartó, alázatos, szorgalmas versenyző, összeszorított fogakkal küzdött, sokszor a szíve vitte a célba. Azt csak a hozzá nagyon közel állók látták, emellett milyen érzékeny srác volt, mennyire bántották bizonyos dolgok, amikor nem jött ki a lépes számára, rossz kritikákat kapott, hogy olyan versenyzőként bélyegezték meg, aki folyamatosan sérült” – mondta a Sportal.hu-nak Nagy Norbert.

Egyre tudatosabbá vált

„Amikor megismertem, szertelen, szeleburdi srác volt, aki nem ismert lehetetlent. Aztán harminc felett egyre tudatosabbá vált az élet minden területén, legyen szó a sportról, a táplálkozásról, a magánéletről” – tette hozzá a gyászoló barát.

Már a családalapítást tervezte

„Az elmúlt időszakban több sérülés hátráltatta, volt ideje gondolkodni. Egy-két évig akart még versenyezni, az idei, és ha az jól sikerült volna, a következő szezonban. Úgy tervezte, ezt követően felhagy a profi sporttal, a családalapításra is gondolt. Szerette a gyerekeket, szeretett a négyesztendős unokaöccse és az egyéves unokahúga közelében lenni” – olvashattuk a szívszorító információt.

Édesapja a szerelője és a mentora volt

Bencét az édesapja indította el a pályán, ő szintén motorversenyző volt. A szülei fáradhatatlanul vitték munka mellett a futamokra, pályafutása első felében mindezt ők is finanszírozták. Az apukája egyben a szerelője és a mentora is volt, ő vezette a lakóautót, amellyel a viadalokra utaztak. Az édesanyja általában otthonról izgult érte, és ha elmentünk a balatonberényi házba, mindig többfogásos menüvel, rengeteg nutellás palacsintával várta a fiúkat.

Gyertyagyújtással emlékeztek rá

Hétfőn gyertyagyújtással és krosszmotorok bőgetésével emlékeztek Kaposváron Szvobodára, több százan vettek tőle búcsút a Reményik Sándor utcában, ahol a motoros az elmúlt években lakott. Bence tíz évig élt Kaposváron, szeretett itt élni a barátnőjével, akivel együtt szerveztük az eseményt. „Ami számomra is meglepetés volt, hogy Bence szülei eljöttek, nehéz volt látni az ő fájdalmukat” – mondta Nagy Norbert.

Szombaton temetik el Balatonberényben

Szvoboda Bencétől június 24-én, szombaton délelőtt 11 órakor nyilvános temetésen vesznek búcsút a balatonberényi temetőben – írta csapata, a HTS Motocross Team a Facebookon megjelent közleményében. A ceremónián a drukkerek elkísérhetik utolsó útjára a tragikusan fiatalon elhunyt versenyzőt. A család kérése, hogy a barátok és ismerősök motoros mezben tisztelegjenek sikeres pályafutása előtt, és koszorúk helyett fehér virággal fejezzék ki gyászukat.

Örökre elnémul a motor

Azt kérték, hogy motort senki ne vigyen magával. Egyedül Bence motorját indítják be a szertartás során, a legutolsó alkalommal, majd örökre elnémul. A család nagyon hálás a sok támogatás miatt, amit az emberektől kapott az elmúlt napokban, ugyanakkor arra kérik a kegyeletüket leróni szándékozó embereket, hogy a káosz elkerülése érdekében a kijelölt helyen parkoljanak. A BalatonKörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: Szvoboda Bence. Fotó: Facebook