Négyen meghaltak, egy ember életveszélyesen megsérült szombat délelőtt Tapolcánál, ahol egy vonat és személygépkocsi ütközött. Az áldozatok huszonéves fiatalok voltak. Egy 18 éves férfi életéért küzdenek.

Halálos baleset

Ahogyan arról a Balatonkörnyeke.hu is beszámolt, halálos baleset történt Tapolcánál, miután vonattal ütközött egy autó szombat délelőtt.

Négyen haltak meg

Az Országos Mentőszolgálat tájékoztatása szerint a balesetben három fiatal férfi és egy fiatal nő a helyszínen életét vesztette, egy 17 éves fiatalembert pedig életveszélyes sérülésekkel mentőhelikopterrel vittek kórházba.

Tilos jelzés ellenére hajtott a sínekre

A Skoda Octavia Kisapáti felől közlekedett Tapolca irányába, amikor a vasúti átjáróban a piros jelzés ellenére a sínekre hajtott és ott összeütközött egy személyvonattal.

60 métert tolta az autót a vonat

A mozdony mintegy 60 méteren át tolta maga előtt az autót, amit egy 20 éves fiatalember vezetett. A 17 éves lány, aki életveszélyes sérüléseket szenvedett, hátul középen ült az autóban, őt mentőhelikopter szállította a szombathelyi kórházba.

A mezőn találták meg az autó roncsait

Forrás: MTI/Varga György

Segít a tapolcai önkormányzat

Dobó Zoltán, Tapolca polgármestere a város hivatalos közösségi oldalán azt írta: az áldozatok sümegi és csabrendeki fiatalok voltak. Családjaiknak felajánlotta a tapolcai önkormányzat segítségét, amelyről a két település polgármesterét is tájékoztatta.

Gyásznap

A tragédia miatt január 2-át gyásznappá nyilvánítja a polgármester és kezdeményezi a MÁV-nál, hogy a vasúti átjáróba sorompót helyezzenek ki, mert több baleset is történt már ott. „Kint jártam a helyszín közelében, a rendőrségi zárásnál, sokkoló és megrendítő látvány fogadott. Az áldozatokat azonosítják” – írta Facebook oldalán Tapolca vezetője.

Egy sümegi fiatal is meghalt

Végh László Sümegi polgármestere azt mondta, hogy mélyen megrendítette a tragédia, az pedig külön fájdalmasan érintette, hogy tudomása szerint egy sümegi fiatal is van az elhunytak között.

Vizsgálják a baleset körülményeit

A baleset körülményeit a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság vizsgálja, így egyebek között azt is, milyen sebességgel közlekedett az autó, illetve fogyasztott-e alkoholt a sofőr.

Befejezték a helyszínelést

13.30-ra befejezték a helyszínelést, a rendőrök feloldották az útzárat, megindulhatott a közlekedés az érintett útszakaszon, valamint Tapolca és Badacsonytördemic-Szigliget állomások között ismét közlekedhetnek a vonatok. A Budapest-Székesfehérvár-Tapolca vonalon délután helyreállhat a menetrend szerinti közlekedés.

Kiemelt kép: helyszíni felvétel – Forrás: MTI/Varga György