A terület részleges rehabilitációja után számos fejlesztésen ment keresztül a Club Aligánál található fürdőhely, ám továbbra is ingyenes marad.

Várhatóan még idén ősszel biztossá válnak a Club Aliga területével kapcsolatos tervek nagy része, közölte az Appeninn Nyrt. közleményében a sonline.hu portállal.

A tájékoztatásból kiderül, hogy a terület részleges rehabilitációja után az idei szezonra elkészült a Club Aligánál található strand megújítása.

Ebbe beletartozik, hogy a fürdőhely frissített kínálattal várja a vendégeket, a büfésor és a kihelyezett mobil szaniterek kulturáltabb vizesblokk használatot tesznek lehetővé.

Emellett új fejlesztés még, hogy a családosok kényelme érdekében játszóteret alakítottak ki a parton.

Azt is elmondta a tulajdonos, hogy számos civil-, főiskolai és sportszövetségi esemény kap ingyenesen lehetőséget arra, hogy rendezvényeket tartson a területen.

A legtöbbeket érintő információ, hogy a strand használata továbbra is ingyenes marad a helyi lakosoknak és az üdülőtulajdonosoknak.


A közlemény informál arról is, hogy a fejlesztések ősszel folytatódnak, ekkor fogják pontosítani, hogy mit lehetne még modernizálni területen.

Végezetül közölték, hogy kiemelt cél a kikötő megújítása, amely ugyancsak ősszel kezdődhet és nagyjából két évig tart majd. Ennek keretében a jelenlegi 168-ról 213-re nő a férőhelyek száma és egy új modern, kikötőépület, valamint minden igényt kielégítő parti étterem is készül majd.

Kiemelt kép: Balatonaliga – Forrás: Facebook/Balatonaliga