A tónál nyaraló turistáknak nem kell aggódniuk, hiszen több tucat új állomás bekapcsolásával már 23 településen érhető el a Magyar Telekom ötödik generációs mobilszolgáltatása.

A Magyar Telekom április 9-én indította el a kereskedelmi 5G szolgáltatását, amelynek fejlesztése még nem ért véget. Erről és a lezajlott fejlesztéseiről adott ki nyilatkozatot a cég az MTI-nek.

Rékasi Tibor, a Magyar Telekom vezérigazgatója a közleményben úgy fogalmazott, büszkék arra, hogy már több mint 2,2 millió ponton – vagyis a magyarországi otthonok és vállalkozások 40 százaléka számára – elérhető gigabites sávszélességű vezetékes hálózatuk, emellett 5G mobilszolgáltatásuknál  szintén rendelkezésre áll a gigabites sebesség.

A vállalat tájékoztatott róla, hogy a Telekom hálózatán az 5G szolgáltatás Budapest, Budaörs, Zalaegerszeg, Debrecen, Kecskemét, Szeged és Szombathely bizonyos részein már elérhető.

Emellett a balatoni régióban Siófokon, Tihanyban, Balatonalmádiban, Balatonberényben, Balatonföldváron, Balatonfüreden is.

Továbbá Balatonlellén, Balatonmáriafürdőn, Balatonszabadi-Sóstón, Fonyódon, Gyenesdiáson is üzemel az 5G szolgáltatás.

Ráadásul Balatonfenyvesen, Keszthelyen, Vonyarcvashegyen, Zamárdiban és Hévízen is részlegesen érhető el csúcssebességű adatátvitel.

A szolgáltatás 5G-képes készülékkel és arra alkalmas havidíjas csomaggal használható a lefedett területeken.

Kiemelt kép: illusztráció – Forrás: unsplash