Siófok elesett – írta a közösségi médiában a hétvégén Varga-Damm Andrea azután, hogy állítólag Siófokon járt. A független polgármester visszaszólt, szerinte túl sok koktélt ivott a volt jobbikos országgyűlési képviselő.

Bandák látványa

Bűnbandák dáridója, kábítószer terjesztés minden mennyiségben. Már a bandák látványa, és az a kényszerűen jelen lévő rendőri létszám azt mutatja, ebben az országban valami nagyon rosszul működik – írta hétvégén az exjobbikos képviselő.

Személyeskedés

Varga-Damm Andrea úgy fogalmazott: hiába volt rendőr a polgármester úr, ez sem elegendő arra, hogy megtisztítsák a balatoni pihenés és a kellemes szórakozás települését ezektől a hordáktól.

Politikai ígéretek

Az országgyűlési képviselő azzal zárta bejegyzését „az erőszakos bűncselekményt elkövetőknek, valamint kábítószert terjesztőknek nem lesz szabadlábon védekezés lehetősége, nem lesz óvadék lehetősége, s nem adható felfüggesztett szabadságvesztés, csak végrehajtandó. A rendőrök felhatalmazást kapnak arra, hogy fizikai erő alkalmazásával vessenek véget a bűncselekmények elkövetésének. (Helyesírási hibákat ahol muszáj volt javítottuk.)

Milyen térfélen focizik a képviselő?

Csak nem gondolja bárki is komolyan, hogy egészen véletlenül valakinek olyan fétise támad, hogy a nemzeti ünnepen felkerekedik az északi parton és lejön ide a délire, csak azért, hogy Siófokon bűnbandák, sorozat gyilkosok nyomait kutassa 🙂 – tette közzé válaszát a város polgármestere.

Fantázia szüleménye

Lengyel Róbert szerint bár vannak gondjaik de „a képviselő asszony által megfogalmazottak egy jó része a fantázia szüleménye”.

Akkor most leittasozta a politikust?

Betudom annak, hogy olyan jók a siófoki koktélok, hogy bizony hatásukra a felajzott fantázia horizontján még sorozatgyilkosok sziluettjei is feltűnhetnek. Annyira kell komolyan venni, mint amennyire annak látszik. Nem minden alapot nélkülöző, de túlzó és lejárató szagú firkálmány ez, nem több annál – fogalmazott Siófok független polgármestere.

Gigarazziák a városban

Ahogy arról a BalatonKörnyéke.hu is beszámolt júliusban a rendőrség két gigarazziát tartott a balatoni város közismert bulinegyedében. Majd 1000 ember igazoltattak. Alkalmanként 40 rendőrt vetettek be. Ezekről a BalatonKörnyéke.hu is beszámolt.

11 embert állítottak elő

A fokozott ellenőrzés során a rendőrök a sétány területén és a környező utcákon több mint 300 főt igazoltattak, közülük 11 főt állítottak elő elfogatóparancs, bűncselekmény elkövetésének gyanúja, illetőleg szabálysértési eljárás azonnali lefolytatása miatt.

Garázdaság, kábítószerbirtoklás

Két emberrel szemben garázdaság, egy esetben kábítószer birtoklása miatt kellett fellépniük az egyenruhásoknak. Az akcióban 2, elfogatóparancs alapján körözött egyént is elfogtak, valamint három ittas járművezetővel szemben intézkedtek.

A polgármester volt kollégáját viszont pár hete elvitték a rendőrök

A polgármester egy korábbi beszámolója szerint ismerőse hívta azzal, hogy Ressinka Imre házánál hajnalban megjelent a TEK, majd “a felesége és a gyereke mellől kióbégatták a házából, megbilincselték és elvitték”. Szerinte munkatársa csak egyszerűen keménykezű és valakinek szúrta a szemét. További friss hírek a Balaton partjáról ide kattintva.

A rendőrség is beszélt az ügyről, de csak mint egyszerű bűnesetről

Közleményük szerint egy egy balatonszabadi családi házban tartottak házkutatást a rendőrök, Több mint 300 gramm kábítószergyanús anyagot, négy-öt kilogramm régészetilelet gyanús ékszert és érmét, valamint átalakított légpuskákat foglaltak le, továbbá a ház udvarán egy kialakított lőteret is találtak.

Erre is reagált Lengyel Róbert

Címlapkép a rendőrség felvétele.