A Volánbusz Zrt. 24 új autóbuszt állított forgalomba Somogy megyében. A Credo Econell 12 típusú szóló autóbuszok, a többi között, Siófok, Fonyód és Balatonboglár térségében teljesítenek szolgálatot.

Mit tudnak az új buszok?

Az Euro VI emissziós előírásoknak megfelelő dízelmotorral szerelt járművek egyidejűleg akár 75 ember szállítására is alkalmasak, alacsony belépésűek, légkondicionáltak, elektronikus utastájékoztatási rendszerük, fedélzeti kamerarendszerük van.

USB is van rajtuk

A buszokat USB-csatlakozókkal, felszállást segítő rámpával látták el és speciális férőhelyet alakítottak ki bennük kerekesszék és babakocsi elhelyezésére. További friss hírek a Balaton partjáról ide kattintva.

Megújulás számokban

Az új buszokkal a térségben közlekedő járműállomány 12  százaléka újul meg, a buszok átlagéletkora 14,68-ról 12 évre csökken, a fejlesztéssel Somogyban évi mintegy 14,5 millió utasnak válik kényelmesebbé az utazás.

Eddig 42

 2018 óta a most érkező járművekkel együtt összesen már 42 darab új autóbusz kezdte és kezdi meg szolgálatát a térségben – közölte Eigner János, a társaság Somogy megyei forgalmi üzemvezetője.

A menetrend

A Kaposvár és Győr között Balatonlelle–Siófok–Veszprém–Zirc–Veszprémvarsány útvonalon közlekedő buszjáratok menetrendje is változott: az autóbuszok Siófok és Veszprém között megállnak a többi közt Balatonakarattyán, Balatonkenesén és Balatonfűzfőn, így Kaposvárról könnyebben elérhetővé vált a Balaton északkeleti partja is.

Jön még több

A Volánbusz 2018-ban indult jármű-fiatalítási programja keretében – augusztus végéig – 1401 új és újszerű autóbusz állít forgalomba. A társaság 2021-ben 1665 busz beszerzésére indít közbeszerzési eljárást, ebből – az eljárások sikere esetén – várhatóan közel 700 jármű az év végéig meg is érkezik.

Balatonfüred–Tihanyi-félsziget autóbusszal

Balatonfüredről indulva nosztalgiabuszos körút során fedezhetik fel a Tihanyi-félsziget csodáit. Ezek a járatok egy rövid megálló erejéig a Belső-tó partján is megpihennek, ahol lehetőség lesz fotózásra, vagy egy kis harapnivaló, frissítő vásárlására. Az Ikarus autóbuszokra menetjegyek egységesen 1900 forintért válthatók, melyeket elővételben a Volánbusz weboldalán, illetve a készlet erejéig az autóbusz-vezetőnél lehet megvásárolni.

Gyerekként csak pár megállót bírtunk egy ilyen farmotorossal

A MÁV-Volán retró hétvégéiről részletesen