Vízbe fulladhatott egy nő Balatonfűzfőn, a párja sírva beszélt a történekről. Nem ez volt az egyetlen tragédia az elmúlt napokban a Balatonon, pénteken egy családapa fulladt vízbe, a vihar miatt pedig több mint egy tucat embert kellett kimenekíteni a tóból.

Holttestet találtak

Holttestet találtak a Balatonban, Balatonfűzfőn – számolt be róla a deltahirek.hu, akiknek az értesüléseit megerősítette Batta Zsolt Iván, rendőrségi szóvivő is. A portál úgy tudja, egy 68 éves nő fulladt bele a Balatonba. A Balatonkörnyéke.hu legfrissebb híreit és az aktuális viharjelzést ide kattintva éred el.

Keresni kezdték

A nő párja szerint, este mosdóba indult a 68 éves nő, ám nem tért vissza. Azonnal keresni kezdték, lámpával pásztázták át a strand melletti területet, de nem találták meg, majd bejelentették a nő eltűnését a rendőrségen.

Ez is érdekelhet:

Drámai pillanatok a Balatonon: több mint egy tucat embert kellett kimenekíteni a vízből a vihar miatt

A nádasban találták meg

Ma délelőtt azonban egy szörföző vette észre a nádasban a nő holttestét. A partra vitték, de már nem élt. A 70 éves férfi sírva beszélt arról, hogy nagyon szerették egymást, egyelőre nem tudja mi történt, ahogy azt sem élete hogyanegy tovább.

Nyomoz a rendőrség

A férfi arról is beszélt, hogy a nő homlokán egy sérülés volt, amit vízbe csúszás közben szerezhetett. A rendőrök a környék kameráit is megvizsgálják. A rendőrség általános közigazgatási rendtartás keretében vizsgálja az esetet, számolt be róla a lap.

Egy családapa is meghalt

Amint azt a Balatonkörnyeke.hu is megírta, meghalt egy családapa a Balatonon, miután a vízibicikliről ugrott a vízbe. Mentőhelikopter jött érte, de sajnos az életét nem tudták megmenteni.

Pénteken történt

A 39 éves férfihoz délután 5 óra környékén hívták ki a mentőket, mivel az áldozat nem sokkal korábban elmerült a Balatonban. A szemtanúk arra lettek figyelmesek, hogy a strand irányába rohammentő sietett, majd a mentőhelikopter érkezett meg.

Vízibiciklit béreltek

A strandon a pénteki óriási hőségben egymást váltották a bérlők a vízibicikli kölcsönzőnél. Délután 4 óra körül egy család bérelt is egy járgányt, és a parttól több száz méter távolságra tekertek be. 

A felesége próbálta menteni

Itt az apuka a vízbe ugrott, de sajnos többé nem jött a felszínre. A felesége utána ugrott, megpróbálta megkeresni.

Ketten mentek segíteni

Egy másik szemtanú szerint arra lettek figyelmesek, hogy két ember nagyon nagy sebességgel kezdett el úszni a család vízibiciklije felé. Ez nagyon is furcsa volt számukra, mivel nem szokta senki gazda nélkül hagyni a biciklit.

A kislány a vízibiciklin maradt

Mint később kiderült, a kislány benne maradt, és ő kiáltott segítségért, amire a környéken fürdőzők felfigyeltek.

Mentek a vízimentők is

A Zamárdi Vízimentő Egyesület vezetője, Nánási Ákos aránylag közel volt a családhoz. Vezetésével zajlott a mentési akció, amelyben a két mentőhajó kisvártatva a helyszínre sietett.

Fél óra múlva találták meg

Emellett több más vízi és légi egység is kereste az áldozatot, de csupán mintegy fél órán belül találták meg, a víz alatt.A férfit kiemelték a vízből és a hajón újraélesztették, majd a siófoki kikötőben átadták a mentőnek. A kórházba életveszélyes állapotban vitték be, de nem sokkal később elhunyt. A rendőrség közigazgatási eljárást indított az ügyben. A Balatonkörnyéke.hu legfrissebb híreit és az aktuális viharjelzést ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: helyszíni felvétel – Forrás: deltahirek.hu