Az ország egyik legnagyobb politikai botrányának nevezte 2019-es botrányos ügyét Borkai Zsolt. Győr korábbi polgármesteréről az önkormányzati választások előtt szivárogtak ki korhatáros felvételek. A politikus és barátai több nő társaságában igencsak jól érezte magát egy horvátországi hajókiránduláson. 

Tudta, hogy lesznek nők is

Borkai Zsolt, az ATV Heti Napló Sváby Andrással című műsorában azt mondta, tudta, hogy lesznek nők is hajón. A kiránduláson sok alkoholt fogyasztottak, ezért is torkollott őrületbe a parti. A volt polgármester azt mondta, ő ugyan látta, hogy az egyik hölgy felvételeket készít, de abban a helyzetben, amelyben akkor volt, mint fogalmazott: „nem erre figyel ember”. A Balatonkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kínos felvételek

Ráadásul életének egy olyan időszakát élte, amikor azt hitte, neki semmi bántódása nem eshet. Amikor már megtudta, hogy „illetéktelenek” kezébe került néhány, számára kínos fotó, még akkor sem gondolta, hogy ebből ekkora ügy lesz. Sőt, a partin szórakozó barátaival össze is dobtak több millió forintot, hogy egy zsarolónak fizessen a felvételekért, aki azt ígérhette, hogy nem kerülnek nyilvánosságra. 

A Fideszben tudtak a felvételekről

A helyzet egyre komolyabb lett, már a Fidesz pártigazgatója is megkereste a felvételek miatt, tőle tudta meg, hogy nyilvánosságra fognak kerülni a fotók és a videók. Borkai Zsolt elmondása szerint Kubatov Gábor azt ígérte neki, hogy mellette lesznek és a „kormánymédia is megvédi”. 

Elmondta a családjának 

Végül nem így lett. Amikor a fotók kezdtek kiszivárogni, hazament, leült a feleségével és a gyerekeivel, akiknek elmondta, hogy mi várható. A volt politikus saját bevallása szerint ebben az időszakban „nem volt túl jóban a feleségével. Az asszony haragudott rá, amiért „szégyent” hozott a családra. 

Nem beszélt a feleségének a partiról

Korábban nem mesélte el a feleségének, hogy milyen partit rendeztek az Adrián, mert úgy gondolta, „amiről nem tud, az nem fáj”. Elmondása szerint azóta rendbe jött a kapcsolata a házastársával, csak így tudták túlélni az elmúlt időszakot. Győr volt vezetője azt is elmondta, hogy az adriai partiról készült felvételeket nem nézte meg. 

Kereste párttársait

Borkai Zsolt arról is beszélt, hogy senkivel nem tartja a kapcsolatot a Fideszben. Orbán Viktorral sem beszélt a botrány után, párttársait pedig egy ideig kereste, de nem vették fel neki a telefont, most pedig már nem is próbálkozik. 

Tudja, hogy hibázott

„Nem kérek felmentést” – mondta Borkai a botrányról, és elismerte, hogy az egészet csak magának köszönheti. Reméli, az életében többet nem lesz ilyen, de úgy gondolja, „már el kell engedni” a történetet. „Nekem már nem fáj”.

Elindul a választásokon

Borkai Zsolt az interjúban azt is bejelentette, hogy jövőre függetlenként elindul az önkormányzati választásokon. Azt mondta, tartozik annyival a győrieknek, hiszen őt a város lakói botránya után is megválasztották, polgármesteri pozíciójáról pedig már ő mondott le. Úgy érzi, még mindig megvan a támogatottsága Győrben, és van igény a munkájára. A Balatonkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Borkai Zsolt és felesége – Forrás: Borkai Zsolt Facebook-oldala