Örök nyugalomra helyezték a budapesti Szent István Bazilikában Kóbor János hamvainak egy részét. A földi maradványainak másik részét, kívánságának megfelelően, a Balatonba szórják majd. Az Omega frontembere még decemberben halt meg koronavírusban.

Nem temették még el Kóbor Jánost

Még december halt meg Kóbor János, hamvait azonban csak most helyezték örök nyugalomra. Február elején az Omega menedzsere azt nyilatkozta, hogy az engedélyek ugyan már megvannak, már csak lelkierő kell ahhoz, hogy a család elbúcsúztassa az Omega frontemberét. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Két helyen nyugszik majd

Ahogyan korábban is beszámoltunk róla, a család úgy döntött, hogy hamvai egy részét a Szent István Bazilika urnatemetőjében, másik részét pedig a Balatonba szórják.

Lánya posztolt

„Örökké velünk maradsz…” – ezt és az urnatemetőről készült fotót posztolt pénteken Kóbor János lánya, Léna. Valószínű, hogy a zenész hamvainak egy részét ma helyzeték örök nyugalomra a Szent István Bazilikában.

Kóbor János sírhelye a bazilikában

Forrás: Facebook/Kóbor Léna

Kóbor János kívánsága

Kóbor János Benkő László halála után nyilatkozott arról, hogy ő is elgondolkodott azon, hogyha meghal, akkor hol szeretne nyugodni. Azt mondta, hamvait egy helikopterről szórják a Balaton közepébe.

Rossz állapotban van a felesége

„Zsóka meglehetősen rossz lelkiállapotban van, és akkor finoman fogalmaztam. Próbál erősnek tűnni, már csak a gyönyörű lányuk, Léna miatt is, de ez embert próbáló időszak számára is. Segítünk, ahogy tudunk, éppen ezért én intézem mindkét gyászszertartás engedélyeit. Merthogy lesz egy szórás a Balatonnál, Mecky hamvainak egy része oda kerül” – mondta február elején Trunkos András.

Csak a család lesz ott

„Másik része pedig a bazilikába. Méltó helyre. A balatoni ceremóniához már megvan az összes engedély, és napokon belül a bazilikával kapcsolatban is ezt mondhatom. Addig a hamvak egy elkülönített szekrényben vannak elhelyezve. Fontos hangsúlyoznom, hogy mindkét búcsúztatón csak a család lesz és lehet ott” – mondta akkor a menedzser.

Elkapta a koronavírust

Kóbor János november végén került kórházba, miután elkapta a koronavírust. Állapota napról-napra romlott, ezért mélyaltatásban tartották, gépek segítségével lélegzett. Szervezete azonban két hét múlva feladta a harcot. Felesége különleges engedélyt kapott arra, hogy naponta látogassa férjét. Utolsó perceiben is fogta a kezét. 

Felhívta, hogy beteg

„Elbagatellizálta a világjárványt. Apu sérthetetlennek hitte magát” – mondta Kóbor Dániel édesapja halála után. A zenész fia soha nem felejti el azt a pénteket, amikor édesapja felhívta, majd azt mondta: „Fiam, köhögök, nem érzem tökéletes állapotban magam, hőemelkedésem is van.” 

Haza akart menni

Dánielt ekkor rossz érzés fogta el. Amikor kórházba került, ugyanezt élte át. „Az első három napon tudtunk beszélni, és ő nyugtatott, hogy csak a biztonság kedvéért jött be, de már nagyon unja, haza akar menni. Ekkor hallottam életemben utoljára az apám hangját. Tizenegy óra volt. Anyám délután háromkor még beszélt vele, Zsóka, a felesége pedig este tizenegykor. Másnap már azzal hívtak, apu az intenzívre került, súlyos állapotban”.

Felfalta a tüdejét a vírus

Kóbor János fia azt mondta, édesapja tüdejét szinte teljesen felfalta a vírus. Lélegeztetőgépre került, eredményei javultak, ami biztatásra adott okot. De sajnos két hét lélegeztetés után a zenész meghalt. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Kóbor János