Mario Biondival nyitott a Paloznaki Jazzpiknik. Az észak-balatoni falu három napra a jazz hazai fővárosává válik.

1 éve az élvonalban

Amint énekelni kezd, különleges hangjáról mindenki felismeri a szicíliai származású Mario Biondit. Az énekes a műfaj egyik legnevesebb európai előadója, aki tizenöt éve robbant be a zenei életbe.

Platinalemezei vannak

A soul, a blues és a jazz határait feszegető, többszörös platinalemezes előadó július 29-én lépett ismét a paloznaki közönség elé. Az újabb találkozásnak láthatóan mindkét fél nagyon örült, a művész olykor-olykor megcsillantotta a magyar tudását, a közönség soraiból pedig gyakran olaszul is dicsérték a kiváló énekest.

Többször járt már Magyarországon

Meglepte a rajongókat, hogy ezúttal, a már negyedik magyarországi koncertjén a sztár a szokottnál nagyobb lehetőséget adott zenésztársainak arra, hogy bemutassák a tudásukat. Nem csak dob-, szaxofon- és trombitaszólónak tapsolhatott a közönség, hanem kiderült, hogy remek énekesek is vannak Mario Biondi csapatában.

Egy rajongó

Egy év kihagyás után

A fesztivált egy év kihagyás után rendezik meg ismét, tavaly ugyanis a járvány miatt elmaradt a zenei ünnep. A péntek esti igen bő kínálatból ki kell emelni Rúzsa Magdit, valamint a jazzt a roma zenével elegyítő Deladap koncertjét, szombaton pedig fellép a nu jazz-t játszó De-Phazz, illetve a szaxofonos Candy Dulfer.

Borral az igazi a dzsessz

Mi lesz még?

A legjobb hazai és nemzetközi előadók meghívása mellett a szervezők fontosnak tartják a minőségi gasztronómiát és a helyi termelők jelenlétét is. A Balaton északi partjától pár percre, a paloznaki szőlőhegyen valódi piknikhangulatot teremtenek idén is, és a mindössze 500 lakosú falu újra a jazz fővárosa lesz erre a három napra. 

További programok

Címlapfotó: Bocskay Zsolt