Önbíráskodás bűntettének kísérlete és más bűncselekmény miatt emelt vádat az ügyészség egy 51 éves siófoki férfival szemben, aki az ismerőse által átutalt pénzt próbálta meg erőszakosan visszaszerezni.

Nyílászárókat rendelt

A vádlott egyik ismerősének segédkezett felújítani a házát, így 2020 májusában részt vett az új nyílászárók megrendelésében is.

Pénz, ami nincs

A sértett nyílászárók forgalmazásával foglalkozó cége azonban a vállalt határidőre nem szállította le az építőanyagokat, sőt az is bebizonyosodott, hogy a cégvezető nem utalta el a gyártással foglakozó vállalkozásnak a munkára megkapott 800 000 forintos előleget.

Meglátták a szalonban

A vádlott ismerőse 2020 szeptemberében látta, hogy a férfi (későbbi sérett) a cég bemutató termében van, ezért értesítette a vádlottat.

Csattant a laptop fedele

A vádlott a helyszínen megjelenve indulatosan számon kérte a sértettet az összeg hollétéről, majd amikor a cégvezető nyugtatni próbálta, előbb a sértett kezére csukta a laptopját, majd a férfit a nyakánál fogva a falhoz szorította és közölte, hogy addig nem megy el, amíg az egyébként jogos követelését vissza nem fizetik.

Még ülve is inzultálta a sértettet

A sértettnek sikerült ugyana vádlottat eg kanapéra leültetni, de még ülve is folyamatosan szorította a sértett térdét, illetve több alkalommal, kis erővel meglökte a férfi homlokát azért, hogy a követelésének érvényt szerezzen.

Jöttek a rendőrök

A dulakodásnak a helyszínre érkező siófoki rendőrök vetettek véget. A sértett a bántalmazás következtében könnyű sérüléseket szenvedett.

Igaza van, de mégsem

A vádlott ugyan jogos követelés érdekében lépett fel, azonban annak teljesítését a törvény által tilalmazott, erőszakos módon akarta kikényszeríteni, ezért az ügyészség a férfival szemben felfüggesztett börtönbüntetés kiszabására tett indítványt – olvasható a Somogy Megyei Főügyészség közleményében.

További balatoni bűnügyi hírekért kattintson ide!

Verekedtek Kaposvár belvárosában

Összeverekedett Kaposvár belvárosában egy 34 és 38 éves férfi. Haragos viszony volt köztük. A városi biróság előtt kölcsönösen fényképezgették egymást, majd összeverekedtek. Az egyik ügyvédje akadályozta meg a komolyabb balhét. Most mind a ketten pénzbírságot kaphatnak.

Címlapfotónk Lukas fotója a Pexels oldaláról.