Összehangolt akció a Siófok, Fonyód és Marcali vonzáskörzetében, 41 szabálysértővel szemben léptek fel a somogyi rendőrök.

Civil autókkal ellenőriztek

A szabályszegők hatékonyabb kiszűrése érdekében a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság közlekedésrendészeti szakemberei 2021. augusztus 6-án a Balaton-part forgalmát ellenőrizték civil- és járőrautókkal.

Az akció célja

Az akció célja az agresszív, a sebességet túllépő járművezetők, a többi közlekedőt veszélybe sodró, illetve hátrányba hozó szabálytalanságokat elkövető autósok forgalomból való kiszűrése volt.

Az intézkedések

A rendőröknek többek között az elsőbbségadási szabályok megsértése, az előzési tilalom, és a záróvonal figyelmen kívül hagyása, a vezetés közben kézben tartott mobiltelefon használata, valamint a biztonsági öv használatának elmulasztása miatt kellett intézkedniük.

További ellenőrézések

A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság megyeszerte tervez további, ehhez hasonló jellegű forgalom-ellenőrzéseket.  További friss hírek a Balaton partjáról ide kattintva.

Erre kérnek mindenkit

Kérjük a közlekedésben résztvevőket, hogy mindig tartsák be a közúti szabályokat! Ne sodorják veszélybe magukat és a többi közlekedőt azzal, hogy a szabályokat áthágva, azokat megkerülve vezetnek! – írja a police.hu.

Az ilyen esetek miatt kell az ellenőrzés

Bokatörés lett az autós hibája miatt

Veszprémben, a Cholnoky Jenő utca és a Lóczy Lajos utca körforgalmú kereszteződésében haladt segédmotoros kerékpárjával egy férfi, amikor az egyik utcából elé hajtott egy személyautó. A motorkerékpáros megijedt, vészfékezett és elcsúszott járművével. A baleset következtében a motoros súlyos sérülést, bokatörést szenvedett. Az autót vezető 38 éves tótvázsonyi férfival szemben büntetőeljárás indult. Az áprilisi eset most zárult le.