Az olimpiára készülő magyar női kézilabda-válogatott 24-23-ra legyőzte a tokiói csoportellenfél Brazília csapatát a Siófokon rendezett hétfői edzőmérkőzésen. A magyar válogatott pénteken utazik Tokióba.

Jól kezdtek a brazilok

A magyarok gyenge védekezését kihasználva a vendégek hat perc alatt 6-2-re elhúztak, és a folytatásban sem csökkent számottevően a különbség, ezért a 13. percben Elek Gábor időt kért. A szövetségi kapitány a visszarendeződés és a védekezés hiányosságaira hívta fel a figyelmet, de ez sem eredményezett változást, ugyanis hamarosan már 12-7-re vezetett az ellenfél.

Sikerült egyenlíteni

A magyarok a 27. percben egy ötös gólsorozat végén egyenlítettek (13-13), és bár a túloldalon Renata Arruda kiválóan védett, csapata 11 percig nem talált a hálóba, így a szünetben szoros volt az állás.

Megint a dél-amerikaiaknak állt a zászló

A második félidő elején sem játszott olyan színvonalon, olyan pontosan a magyar együttes, mint a múlt heti két edzőmeccsen, ezért ismét háromgólos hátrányba került.

3 perccel a vége előtt sikerült újra fordítani

Janurik Kinga védéseire alapozva mégis visszaszerezte a vezetést a házigazda, három perccel a vége előtt. Az utolsó percben Schatzl Nadine találatával vált biztossá a magyar siker, amelyet elsősorban remek küzdőképességének köszönhet a válogatott.

Az első felkészülési meccsen csoda történt

Két válogatott pénteken már játszott egymással Siófokon. A magyarok akkor 34-31-re nyertek. 15 éve nem fordult elő ilyen. További friss hírekért a Balaton partjáról kattintson ide!

Kemény sportág a női kézilabda

MTI/Illyés Tibor

Így szakadt meg a rossz sorozat

A két csapat 16. alkalommal találkozott egymással, négy brazil siker és két döntetlen mellett tizedszer győzött a magyar csapat, amely 2006 júniusát követően tudott ismét nyerni Brazília ellen – azóta egy döntetlen mellett négyszer győzött az ellenfél.

Montenegró ellen is sikerült nyerni

A magyar válogatott, amely kedden 28-22-re legyőzte Montenegrót, jövő pénteken utazik Tokióba, ahol a felkészülés hajrájában Norvégiával találkozik. Ezt követően pedig július 25-én Franciaország ellen kezdi meg szereplését az ötkarikás játékokon.

Címlapfotó: MTI/Illyés Tibor