Augusztus 7-én és 8-án a Balaton északi partját ismét retró hangulatú mozdonyok húzták a kocsikat. Visszatér a 424-es „Bivaly” gőzmozdony, és ismét megjelennek a MÁV-START, a MÁV Rail Tours és a Volánbusz retró-járművei, hogy nosztalgikus hangulatban vonatozhassanak utasaink.

A klasszikus 424-es

A Tekergő expresszvonat a ’70-es évek expresszvonatainak hangulatát idézte fel, Balatonfüred és Tapolca között. A korabeli megjelenésű, vékonycsíkos fülkés Rába kocsikból álló szerelvény élén szombaton a legendás 424-es gőzmozdony dolgozott, Balatonfüred és Tapolca között.

Szergejt is bevetik

Vasárnap ugyanezen a járaton a régi festésű Szergej mozdonnyal közlekedik a retró szerelvény.  További friss hírek a Balaton partjáról ide kattintva.

Munkába áll a Púpos is

A Nyíregyháza és Zánka-Erzsébettábor között közlekedő másik Tekergő expressz vontatásáról a MÁV Rail Tours zöld Púpos dízelmozdonya gondoskodik.

Még több retró

Az idei szezontól Balatonfüred és Tapolca között kétóránként közlekedő Kék Hullám InterCity-k között – óránkénti váltásban – szintén kétóránként személyvonatok is szállítják az utasokat, melyek ezen a hétvégén teljeskörűen retró szerelvényből állnak.

A mi kedvencünk a Nohab

A személyvonatok élén Nohab és Szergej mozdonyok lesznek, a szerelvény pedig korabeli Bhv és By típusú személykocsikból áll. Forgalomba áll egy retró festésű Bz motorvonat is.

Suhan a Nohab

Nohab dízelmozdony vontatja korhű gyorsvonatát Ábrahámhegynél a retró hétvégén. MTI/Máthé Zoltán

Étkezőkocsi

A hétvégén mindkét napján a 8:47-kor és a 14:47-kor Tapolcáról, továbbá a 11:55-kor Balatonfüredről induló; valamint a szombaton 17:55-kor Balatonfüredről induló személyvonatokon a WR 252-es nosztalgia étkezőkocsi lesz megtalálható.

1952-tőt idézi

Az 1952-ben gyártott, korhű jelleggel – az eredeti konyhatechnikát nagyrészt megtartva – felújított étkezőkocsiban, a MÁV Rail Tours csapata látja vendégül az utasokat.

Egymillió felett

Már több mint egymillióan utaztak a Balatonra a MÁV járatain az idei főszezonban. A szakállamtitkár tájékoztatása szerint az utasok kétharmada a déli partra, harmaduk az északira tart

Címlapfotó: MTI/Máthé Zoltán