Lendvai Miklós szülei, 2 héttel fiuk halála után, még mindig nem fogták fel, hogy a 47 éves focista nincs többé. Saját otthona melléképületében találtak rá Lendvai Miklós holttestére. Az egykori válogatott focista önkezével vetett véget életének. A tragédia után gyermekeinek anyja a közösségi oldalán számolt be arról, lányuk a Facebookról tudta meg, hogy édesapja meghalt. Az asszony mindenkit arra kért, ne ítélkezzen Miklós felett, sok terhet cipelt és felszántotta a pályát a sikerért. Most édesapja emlékezett meg szeretett fiáról. 

Villámcsapásként jött a hír

Amint arról korábban a Kékvillogó beszámoltunk, villámcsapásként érte a megrázó hír február 20-án a futballszurkolókat: 47 esztendősen elhunyt Lendvai Miklós, korábbi 23-szoros válogatott labdarúgó. A Balatonkörnyéke.hu legfrissebb híreit és az aktuális viharjelzést ide kattintva éred el. 

Külföldön is focizott

Az egykori zalaegerszegi középpályás, aki légióskodott Franciaországban, Svájcban, Belgiumban és Cipruson is, illetve megfordult a Ferencvárosnál is, igazi közönségkedvenc volt.  

Eltávolodott a futballtól

Az elmúlt években azonban nem sokat lehetett hallani róla, mivel eltávolodott a futballtól. A korábbi kiválóság többévnyi edzősködés után az apósa építőipari vállalkozásában találta meg a számításait. A családja volt a mindene, párjával öt gyereket neveltek.

Munkatársai találták meg a holttestét

A tragédia reggelén viszont hiába várták kollégái, hívásaikra sem reagált és édesapja sem érte el. Munkatársai ezek után kimentek a házához, és ők találtak rá holtan, lakása egyik melléképületében. Volt csapattársait sokkolta Lendvai halálának híre.

A szülei is a helyszínre mentek

„Aznap a munkatársai hoztak nekünk bútorokat, lepakolták őket, mi pedig kérdeztük, hol van Miki. Azt mondták, nem tudják, nem vette föl a telefont, az autója pedig otthon van. Ezért elmentek a lakására, aztán kicsivel később a feleségemmel mi is, mert éreztem, mennünk kell, meg kell néznünk, mi van vele. Végül a kollégái találtak rá” – emlékezett vissza a fájdalmas napra idősebb Lendvai Miklós. 

Nem tudják az okát

„Valamikor éjjel dönthette el, hogy nincs tovább… Nem tudom megmondani, hogy miért. A munkatársaival is beszéltem, de ők sem vettek észre rajta semmi különöset, szokatlant. Minden áldott nap, ha ment dolgozni, erre jött, beugrott, és kérdezte, anya, főzünk egy kávét?” – mondta a sportal.hu-nak a gyászoló édesapa. 

A tragédia összetörte a családtagokat

„Amióta Miki meghalt, nincs megnyugvásunk. Azt, amin most a feleségemmel, a lányommal, a családunkkal keresztülmegyünk, nem lehet szavakkal leírni, csak érezni. Nagyon hiányzik nekünk, és persze a gyerekeknek. Nem tudom, hogyan tovább, csak abban vagyok biztos, hogy ugyanúgy megmaradunk nagyszülőknek” – mondta megtörten a gyászoló édesapa. 

Gyászolnak a szülők 

„Nem tudom túltenni magamat azon, hogy a szeretett, drága gyermekünk itthagyott minket, aludni is alig bírunk. Annyira hiány­zik, mindig csak az ajtót nézzük, remélve, hogy feltűnik, és szól, anya, főzz egy kávét!”

Népszerű játékos volt

„A szurkolók, a csapatok megemlékezései mindent elárulnak. Persze nagyjából sejtettük, mennyire népszerű, szeretett játékos volt, nemcsak itt, Zalában, hanem az egész országban. Ha vásárolni voltunk, mindig sokan kérdezték, mi újság Mikivel” – mondta idősebb Lendvai Miklós. A Balatonkörnyéke.hu legfrissebb híreit és az aktuális viharjelzést ide kattintva éred el. 

A legszebb emlék

„Az egyik legszebb emlék, amikor valamelyik válogatott meccsen idősebb Knézy Jenő azt mondta róla a közvetítésben, ő a magyar csapat Rambója – mesélte az édesapa. – De még így is leírhatatlan érzés volt, amikor a hét végén több száz zalaegerszegi szurkoló skandálta: Lendvai Miki! Szóltak, hogy fel fognak vonulni a meccs előtt, úgyhogy ott voltunk mi is a stadionnál. Rengetegen jöttek oda hozzám, a feleségemhez és a lányomhoz, és ugyanúgy sírtak, mint mi.”

Ha segítség kell!

Ha Ön is úgy érzi, segítségre lenne szüksége, tárcsázza a krízishelyzetben lévők részére rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123-as telefonszámot, akár mobiltelefonról is! 

Kiemelt kép: Lendvai Miklós