Saját otthona melléképületében találtak rá Lendvai Miklós holttestére. Az egykori válogatott focista önkezével vetett véget életének. Gyermekeinek anyja a közösségi oldalán számolt be arról, lányuk a Facebookról tudta meg, hogy édesapja meghalt. Az asszony mindenkit arra kér, ne ítélkezzen Miklós felett, sok terhet cipelt és felszántotta a pályát a sikerért. 

Villámcsapásként jött a hír

Amint arról korábban beszámoltunk, villámcsapásként érte a megrázó hír hétfőn a futballszurkolókat: 47 esztendősen elhunyt Lendvai Miklós, korábbi 23-szoros válogatott labdarúgó. Az egykori zalaegerszegi középpályás, aki légióskodott Franciaországban, Svájcban, Belgiumban és Cipruson is, illetve megfordult a Ferencvárosnál is, igazi közönségkedvenc volt.  A Balatonkörnyéke.hu legfrissebb híreit és az aktuális viharjelzést ide kattintva éred el. 

Eltávolodott a futballtól

Az elmúlt években azonban nem sokat lehetett hallani róla, mivel eltávolodott a futballtól. A korábbi kiválóság többévnyi edzősködés után az apósa építőipari vállalkozásában találta meg a számításait. A családja volt a mindene, párjával öt gyereket neveltek.

Hévízen is edzősködött

Lendvai Miklós a 2015/2016-os bajnokságban volt a Hévíz labdarúgócsapatának edzője. Célként az NB III-ba kerülést tűzték ki elé. A bajnokságot 19 győzelemmel 5 döntetlennel és 2 vereséggel, 65:14-es gólkülönbséggel a csapat megnyerte és feljutott az NB III-ba, de edzőként más feladataira hivatkozva a folytatást már mások vitték tovább.

Munkatársai találták meg a holttestét

Hétfőn reggel viszont hiába várták kollégái, hívásaikra sem reagált és édesapja sem érte el. Munkatársai ezek után kimentek a házához, és ők találtak rá holtan, lakása egyik melléképületében. Volt csapattársait sokkolta Lendvai halálának híre.

A Facebookról tudta meg édesapja halálát

„Mi jár a fejemben? A teljes káosz, a düh, és a végtelen szomorúság, amit érzek. Dühös azért vagyok, mert szerettem volna, ha a lányom nem egy Facebook posztból tudja meg, hanem még felérek Pestre, hogy átölelhessem, és elmondjam, amit nem is tudom, hogyan lehetett volna úgy elmondani, hogy ne törjem össze a szívét! Az internet gyorsabb volt. Mert most ő, és a testvérei a legfontosabbak” –írta közösségi oldalán Lendvai Miklós lányának édesanyja.

„Szomorú vagyok”

„Szomorú vagyok. Leginkább miatta. Szerette az apukáját. Nagyon. Büszke volt rá. Meg akarta neki mutatni, hogy lediplomázik. Hogy ő is büszke legyen rá! Szomorú vagyok, mert 10 év az 10 év az életemből, akárhogy is alakult a kapcsolatunk. Annyi mindenen mentünk keresztül, annyi közös emlék, ami ennyi idő után is összeköti az embert! És egy szuper kis csajszi, a kettőnk vére. Aki mindig emlékeztetni fog rá” – írta az asszony. 

Lendvai Miklós

Forrás: Facebook

Terheket cipelt

Lendvai Miklós korábbi párja arra kért mindenkit, ne ítélkezzenek. Minden ember más terheket cipel, másképp cipeli azokat. „Legyen Bennetek empátia! A gyerekek miatt, a szülők miatt, segítsetek, de soha ne ártsatok! Emlékezzetek arra a Lendvai Mikire, aki mindig felszántotta a pályát, aki hírnevét vitte ennek a városnak, amikor kijutott az olimpiára, aki ott lehetett a válogatottban, aki annyi örömöt okozott Nektek! Tudom, min ment keresztül a sikerért, néha méltatlan helyzetbe kerülve. Hirtelen volt? Lehet. De jó szíve volt. És változást akart. A maga módján, de jót akart. Nagyon is”

Együtt akartak ünnepelni

A sportoló volt párja hozzátette, sokat köszönhet Lendvai Miklósnak, és talán ő is neki. Örült volna, ha együtt ünneplik Mandy esküvőjét, vagy együtt örülhettek volna majd az unokáknak.

„Isten veled Miklós”

„Megérdemelte volna! Ehelyett most a kislánya a búcsúztatóján van a stadionnál… Kedves Emberek! Figyeljetek egymásra! A környezetetekre. És hagyjátok az állandó háborúzást. Az élet csak ennyi. Mindenkinek. Hát foglalkozzon mindenki magával először, úgy lehet csak jobb hely ez a világ! Isten Veled, Miki! Mérhetetlenül sajnálom. És köszönöm mindenkinek, aki gondolt rám, ránk! Sokat jelent” – zárta bejegyzését Mandy édesanyja. A Balatonkörnyéke.hu legfrissebb híreit és az aktuális viharjelzést ide kattintva éred el.

Ha segítség kell

Ha Ön is úgy érzi, segítségre lenne szüksége, tárcsázza a krízishelyzetben lévők részére rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123-as telefonszámot, akár mobiltelefonról is!

Kiemelt kép: Lendvai Miklósra emlékeznek a ZTE stadionjában – Forrás: Facebook/ZTE 1920