Határozatlan ideig nem lehet használni Balatonalmádiban a hajókat, adta hírül a Balatoni Hajózási Zrt. (Bahart) pénteken. Azt írták, a személyhajózás technikai okok miatt szünetel, de a probléma valós oka egy az állomásra oda nem illő bódé, amelyet a Bahart építtetett oda.

Durva viták szabadultak el

Komoly vitákat szül Balatonalmádiban egy rosszul elhelyezett, ócska bódé, amelyet az almádi mólóra telepítettek hajópénztárnak. A szürke tákolmány ellen tiltakozóknak kemény üzenetet hagyott hátra a Bahart: egyszerűen törölte az almádi kikötőből induló  menetrendi és sétahajókat – írja a Balatontipp.

Ronda bódé és természetrombolás

A Balatoni Hajózási Zrt. Balatonalmádiban is bebizonyította, hogy semmi érzéke a felújításhoz és a környezet megóvásához. Az ominózus kikötőben egy portásfülkéhez hasonlító, egyszerű, szürkére festett bódét húztak fel, ráadásul mellette kivágtak egy szép magas fát is. A BalatonKörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Lezárták a bódét

Balatonalmádi képviselő-testülete ugyanakkor egy szalaggal már lezárta a szürke fülkét, és bejelentették, hogy határozatban szólítják fel a Bahartot a bódé eltüntetésére.

Közleményben válaszolt a Bahart

“Szünetelő személyhajójáratok – Tájékoztatjuk kedves Utasainkat, hogy technikai okok miatt a személyhajózás a balatonalmádi kikötőből határozatlan ideig szünetel” – írta a Bahart május 28-án egy közleményben, de azt már nem részletezte, hogy mit is jelentenek pontosan a „technikai okok”.

Sok még a kérdés

A képviselő-testület és a Bahart vitája kapcsán egyelőre nem világos, hogy a járatok most azért nem közlekednek, mert a bódé még nem készült el vagy azért, mert nem tudják kinyitni a bódé ajtaját, mert a polgármester és a testület körbeszalagozta az építményt. Könnyen előfordulhat az is, hogy egyszerű fenyegetésről, zsarolásról van szó, és a Bahart a járatok el nem indításával állt bosszút a bódéjuk körbeszalagozásáért.

Főtéma a bódé az északi-parton

Nem tudni, mi lesz a kimaradó hajókkal

Nem szerepelt az Almádiból induló sétahajójáratok a Bahart május 28-i közleményében sem, amelyben a cég előidényi menetrend indulásáról tett közzé információkat. Az Almádi-Alsóörs-Füred-Tihany menetrendi járat megmaradt, csak a végállomást cserélték fel, Almádi helyett Alsóörs végponttal. Mindenesetre a sétahajók és a menetrendi hajók is megtalálhatók almádi indulással a Balatoni Hajózási Zrt. dátum szerint kereshető menetrendjében.

Ez is érdekelhet

Semmi sem akadályozza a hajókat

Egyébként a bódétól függetlenül a menetrend szerinti és a sétahajók kikötését sem akadályozza semmi. A jegyértékesítést pedig más módon is meg tudta volna oldani a hajózási társaság. A BalatonKörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Balatonalmádi kikötő – Forrás: MTI/Cseke Csilla